AcasăȘTIRI EXTERNEUn fost călugăr s-a căsătorit cu iubitul său. Fusese hirotonosit chiar de...

Un fost călugăr s-a căsătorit cu iubitul său. Fusese hirotonosit chiar de Papa Benedict – VIDEO

Anselm BilgriUn fost călugăr s-a căsătorit cu iubitul său. Fusese hirotonosit chiar de Papa Benedict - VIDEO

Anselm Bilgri, un fost călugăr homosexual care a părăsit Biserica Romano-Catolică în urmă cu doi ani, s-a căsătorit cu partenerul său.

Bilgri a slujit ca călugăr benedictin timp de zeci de ani, fiind hirotonit în 1980 de Joseph Ratzinger, care a devenit Papa Benedict al XVI-lea în 2005.

Fostul călugăr s-a căsătorit la Munchen

Fostul călugăr, acum în vârstă de 68 de ani, a părăsit Biserica Catolică în 2020, deoarece a fost frustrat de eșecul bisericii de a ține pasul cu vremurile din cauza poziției acesteia față de căsătoria între persoane de același sex. El a fost, de asemenea, printre câteva figuri care au părăsit Biserica Catolică din Germania din cauza scandalurilor de abuz.

Bilgri s-a căsătorit cu partenerul său Markus Achter, în vârstă de 41 de ani, într-o biserică din München pe 8 octombrie, iar ceremonia a fost oficiată de un preot din Vechea Biserică Catolică, care a apărut în Țările de Jos în secolul al XIX-lea și care permite preoților să se căsătorească și să aibă relații cu persoane de același sex.

Cuplul a declarat pentru Reuters că speră că nunta lor va ajuta la normalizarea relațiilor LGBT și a căsătoriilor între persoane de același sex.

„M-am gândit imediat: acum am primit de fapt toate cele șapte sacramente, de la hirotonire până la căsătorie”, a spus Bilgri. „Și mi-aș dori să devină normal.”

El a continuat: „Este de la sine înțeles că doi bărbați, două femei… Nu trebuie să aibă întotdeauna conotații sexuale.

author avatar
Andreea Vlad