AcasăȘTIRI EXTERNEUn Ferrari confiscat, noul bolid de patrulare al poliției - VIDEO

Un Ferrari confiscat, noul bolid de patrulare al poliției – VIDEO

Un Ferrari confiscat, noul bolid de patrulare al poliției

Poliția din Republica Cehă a transformat bolid Ferrari confiscat de la infractori într-o mașină de patrulare capabilă să urmărească vitezomani cu 320 km/h.

Mașina, Ferrari 458 Italia din 2011 de culoare roșie, a fost adaptată culorilor și însemnelor poliției cehe, cu dungi reflectorizante galbene și albastre și un panou de lumini de avertizare pe partea superioară.

O necesitate, nu un lux

Bolidul va fi folosit pentru a urmări mașinile furate și pentru a reprima cursele rutiere ilegale, a precizat poliția într-un comunicat.

 

În timp ce modelele similare pot ajunge la prețuri de peste 150.000 de euro, poliția cehă a subliniat că supercarul nu este o achiziție de lux. Mașina a fost modificată la un preț de aproximativ 12.000 de euro, ceea ce, potrivit acestora, se apropie de prețul unei mașini Skoda de clasă mica.

Vehiculul va fi folosit de un departament special de supraveghere și va fi condus doar de ofițeri de poliție instruiți. Jiří Zlý, șeful departamentului de trafic al poliției, a declarat că mașina va fi folosită la nivel național împotriva unora dintre cei mai „agresivi” infractori de pe șoselele cehe, scrie The Guardian.

Poliția cehă a declarat că Ferrari-ul nu este cel mai valoros sau cel mai rar vehicul confiscat – anul trecut au fost confiscate 900 de mașini. Marea majoritate, au spus ei, sunt revândute, iar veniturile sunt folosite pentru a acoperi daunele cauzate de infractori.

author avatar
Tudor Borcea