AcasăȘTIRI EXTERNEUn fals orb, prins la volan după ce a primit 170.000 de...

Un fals orb, prins la volan după ce a primit 170.000 de euro ajutoare

Poliția din Italia l-a depistat pe un pretins nevăzător conducând mașina, privind la vitrinele magazinelor în timp ce mergea într-o galerie comercială și învațându-și fiica să meargă pe bicicletă.

Un italian care a primit ajutor financiar de la stat ani de zile pentru o pretinsă boală care i-ar fi afectat vederea a fost arestat ,miercuri, după ce a fost prins la volan, mergând pe scuter și privind diverse mărfuri în vitrine.

Poreclit „Berlusconi”

În total, acest locuitor din Palermo, Sicilia a primit cel puțin 170.000 de euro ajutor din 2008 după ce s-a declarat „orb total” din cauza unei probleme congenitale.

Poliția financiară italiană a fost alertată după ce falsul orb, pe nume Francesco Faija, și-a reînnoit permisul de conducere, în 2018, potrivit informațiilor presei, o anchetă fiind deschisă în acest caz.

Poliția l-a prins la volan în timp ce tasta și pe telefonul său mobil. Faija a fost chiar filmat în timp ce își învăța fiica să meargă pe bicicletă, ajutând-o atunci când cădea.

Poliția financiară l-a urmărit și în interiorul centrului comercial „Forum”, în timp ce se plimba, se deplasa fără nici o dificultate prin magazine și chiar reușea să se ferească agil de alți clienți

Bărbatul, în vârstă de 40 de ani, a circulat și pe un scuter, fără asigurare, indică Palermo Today, precizând că fusese poreclit „Berlusconi”, după numele fostului premier italian încurcat în dosare judiciare.

Suspectul a mai fost condamnat în 2020 în primă instanță la o pedeapsă de aproape 15 ani de închisoare pentru apartenența la o rețea care a organizat false accidente de circulație pentru a încasa suma asigurării. Această condamnare este atacată în apel.

Deși deține un garaj, Faija primea și „venitul de bază” lunar plătit în Italia celor mai săraci cetățeni.

author avatar
Tudor Borcea
401 afisari

3 COMENTARII

  1. Asa da,o politie responsabila!! Actioneaza in interesul public!! Pe cand si la noi politia economica va urmari trepadusii 24 ore din 24??? Pai sa-mi raspund singura:cand romanii nu vor mai vota hoti!!

  2. In urma cu multi ani am dus-o pe sotia mea la comisie,pensie de boala.Era iarna,dimineata pe la ora 8-9.Am parcat dupa colt si am asteptat in masina.Vine o Dacia 1300 si parcheaza in fata mea.Coboara un zdrahon,se plimba si verifica masina,merge la portbagaj si scoate 2 carje.Din acel moment omul se transforma in handicapat si merge dupa colt la comisie.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri