AcasăȘTIRI EXTERNEUn europarlamentar german atacă dur România: „Sunt prietenos când spun că este...

Un europarlamentar german atacă dur România: „Sunt prietenos când spun că este Vestul Sălbatic al Europei”

guido reilUn europarlamentar german atacă dur România: „Sunt prietenos când spun că este Vestul Sălbatic al Europei”

Eurodeputatul german, Guido Reil, din grupul Identitate şi Democraţie (ID), a lansat miercuri un atac virulent la adresa României şi a Bulgariei, în timpul dezbaterilor privind aderarea acestor două state la Schengen.

Acesta a susținut că aderarea lor la UE a fost o greşeală.

Europarlamentarul Guido Reil a comparat România cu Vestul Sălbatic

El a comparat România cu Vestul Sălbatic și a susținut că Bucureștiul și Sofia nu au ce căuta în Schengen și n-ar fi trebuit primite în Uniunea Europeană.

„Cum s-a putut așa ceva, o țară cu așa infrastructură, corupție, criminalitate să fi fost primită în UE? Nu avem nevoie de România și Bulgaria nici în Uniunea Europeană, nici în Schengen!”, a spus el.

Reil, membru al partidului de extremă dreapta AfD, a mai spus că a fost de multe ori în România în ultimii ani și că în Ucraina e mai multă ordine, o infrastructură mai bună.

„În ultimul an am fost de multe ori în România şi vreau să fiu prietenos când spun că România este Wild West-ul Europei. În Ucraina am văzut o infrastructură mult mai bună decât în România. Nu avem nevoie de România şi de Bulgaria nici în Uniunea Europeană, nici în Schengen”, a afirmat Reil.

Rareș Bogdan a cerut din nou aderarea României la Schengen

Preşedinta de şedinţă i-a atras atenţia eurodeputatului german pentru tonul jignitor folosit și l-a avertizat că va fi sancționat.

Europarlamentarul Rareș Bogdan a cerut din nou aderarea României la Schengen și a spus că țara noastră trebuie tratată la fel ca celelalte state membre UE. Aceasta, cu atât mai mult cu cât Rusia alimentează discursul eurosceptic, a adăugat el.

„De 11 ani, 2 țări europene pe care românii le tratează cu respect îi umilesc sistematic, blocând aderarea la Schengen. Și asta deși companiile lor au afaceri uriașe în România și dețin o bună parte din sistemul bancar și de asigurări”, a spus Rareș Bogdan în cadrul unei dezbateri în Parlamentul European.

author avatar
Andreea Vlad