AcasăȘTIRI EXTERNEUn EROU al Ucrainei, ucis de ruşi. Exportul de cereale către Europa...

Un EROU al Ucrainei, ucis de ruşi. Exportul de cereale către Europa depindea de el

odesaUn EROU al Ucrainei, ucis de ruşi. Exportul de cereale către Europa depindea de el

Orașul ucrainean Nikolaev a fost supus unui bombardament, în noaptea de sâmbătă spre duminică. Vreme de 4 ore, ruşii au lansat rachete şi au detonat bombe neîncetat.

În acest atac barbar, au fost ucişi şi Oleksii Vadaturski, fondatorul și proprietarul celei mai mari companii agricole din Ucraina, Nibulon, și soția acestuia.

Ucraina şi-a plâns eroul

Milionarul pe care ediția în ucraineană Forbes îl clasa în 2020 pe locul 15 în topul celor mai bogați ucraineni, cu o avere de 450 de milioane de dolari, era proprietarul celei mai mari companii de cereale din țară, Nibulon, care produce, depozitează și transportă cereale.

E singura din Ucraina din domeniul agricol care are flotă de nave și șantier naval și, potrivit publciației Novoe Vremia, e cea mai mare de profil din țară.

„Astăzi orașul nostru și-a pierdut eroul. Erou al Ucrainei, directorul general al companiei Nibulon Oleksii Vadaturski și soția sa Raisa Mykhailivna au murit tragic în urma bombardării orașului noaptea trecută”, a scris guvernatorul local Vitali Kim.

Potrivit oficialului ucrainean, Vadaturski „a făcut multe” pentru Nikolaev și pentru Ucraina, iar contribuția sa la dezvoltarea industriilor agricole și de construcții navale a fost „neprețuită”.

Compania lui Vadaturski, crucială în exporturi

Compania agricolă Nibulon, fondată și condusă de Vadaturski, are sediul central în Nikolaev, este specializată în producția și exportul de grâu, orz și porumb, și are propria flotă și un șantier naval.

Rusia a impus încă din 2014, după ocuparea Crimeei, sancțiuni împotriva lui Vadaturski.

author avatar
Andrei Ștefan
845 afisari

5 COMENTARII

 1. Fane,tu nu ai avut norocul asta.Ajungeai si tu erou si nu mai cenzurai ca boul comentariile cititorilor.

 2. stepan stepanovici stiopa
  (a inventat step.ul)
  traia in stepa:
  avea 14 copii si 1 singura tualet,
  mai!

 3. Pustiu la Național. Tache ca Tache, dar Fane ăsta este atât de prolific încât tastatura lui se bate singură. Știe și majuscule. Și regulile lui Sextil. Iar Fane stă la plajă fără să-l doară capul. Ministrul Câmpeanu poate reforma jurnalismul.

 4. Felicitari armatei Rusiei si Glorie pentru Rusia care lupta impotriva Diavolului nazist ,drogat si tranvestit

Comments are closed.

Zenville