AcasăȘTIRI EXTERNEUn dictator la Twitter? Primele decizii luate de Elon Musk după ce...

Un dictator la Twitter? Primele decizii luate de Elon Musk după ce a preluat rețeaua de socializare

Un dictator la Twitter? Primele decizii luate de Elon Musk după ce a preluat rețeaua de socializare / Foto: Facebook

Elon Musk a preluat joi controlul asupra Twitter, după ce a finalizat achiziția rețelei de socializare pentru 44 de miliarde de dolari, potrivit mai multor informații apărute în presa americană de specialitate.

După luni de zile de o saga întortocheată, cel mai bogat om din lume l-a concediat imediat pe șeful Parag Agrawal și pe alți doi directori, directorul financiar Ned Segal și consilierul general Vijaya Gadde, au declarat surse anonime pentru The Washington Post.

De la Tesla, la „Chief Twit”

Patronul Tesla și SpaceX avea termen până vineri să finalizeze achiziția rețelei de socializare sau să se confrunte cu un proces în noiembrie. Tranzacția a trenat de la anunțul de la sfârșitul lunii aprilie al unei oferte de preluare de 44 de miliarde de dolari, pe care Twitter a acceptat-o cu reticență.

Antreprenorul a încercat să renunțe unilateral la afacere la începutul lunii iulie, acuzând compania că l-a mințit, dar consiliul de administrație al companiei a sesizat instanța. La începutul acestei luni, cu doar câteva zile înainte de un proces pe care Twitter părea să îl câștige, Elon Musk s-a oferit în cele din urmă să încheie afacerea la prețul convenit inițial, scrie France 24.

Cel mai bogat om din lume a vizitat miercuri sediul Twitter din San Francisco și s-a redenumit „Chief Twit”.

 

„Important pentru viitorul civilizației”

Joi, Elon Musk a încercat să îi liniștească pe agenții de publicitate că dorește să permită exprimarea tuturor opiniilor pe rețeaua de socializare, fără a o transforma într-o platformă „infernală” în care totul ar fi permis. Este „important pentru viitorul civilizației să existe un spațiu public online în care o mare varietate de opinii pot fi dezbătute într-un mod sănătos, fără a recurge la violență”, a scris el într-un mesaj adresat în special mărcilor, care aduc majoritatea veniturilor Twitter.

Antreprenorul a indicat deja că intenționează să relaxeze moderarea conținutului, relansând îngrijorările legate de o posibilă reapariție a abuzurilor și a dezinformării pe platformă. De exemplu, el a deschis ușa unei reveniri a lui Donald Trump, care a fost înlăturat de pe Twitter la scurt timp după asaltul asupra Capitoliului din ianuarie 2021.

În mesajul său, Elon Musk asigură că nu a făcut această achiziție pentru că era „ușor” sau pentru „a face bani”, ci pentru „a încerca să ajute omenirea”. Utilizatorii ar trebui să poată alege ceea ce văd pe rețea „în funcție de preferințele lor, în același mod în care, de exemplu, se pot vedea filme sau juca jocuri video pentru toate vârstele”, a spus el.

Potrivit unui articol publicat săptămâna trecută de Washington Post, omul de afaceri le-a spus investitorilor că intenționează să concedieze în cele din urmă aproape 75% din cei 7.500 de angajați ai Twitter.

 

 

author avatar
Tudor Borcea