AcasăȘTIRI EXTERNEUn cuplu gay secret, printre celebritățile pierdute pe Titanic

Un cuplu gay secret, printre celebritățile pierdute pe Titanic

Un cuplu gay secret, printre celebritățile pierdute pe Titanic / Foto: printscreen

Scufundarea celei mai celebre nave de linie, Titanic, în apele înghețate ale Atlanticului de Nord a dus la moartea a aproape 1.500 de persoane în noaptea de 14-15 aprilie 1912. Printre aceștia se numărau Archibald Butt și Francis Davis Millet.

Cei doi bărbați celebri, prieteni pe uscat și pe mare, ar fi avut o relație romantică, potrivit Washington Post. Dezvăluirea este condiționată, deoarece niciunul dintre ei nu a menționat relația din cauza moravurilor vremii.

Călătoria fatală, după o vacanță în Europa

O relație homosexuală declarată le-ar fi distrus carierele amândurora. Și avea ce distruge. Francis Davis Millet a fost reporter și a fost lăudat pentru activitatea sa de corespondent în timpul războiului ruso-turc din 1877. Potrivit Davenport-Hine, a studiat arta la Harvard și a fost director al Academiei Americane din Roma.

Archibald Butt a fost unul dintre consilierii militari ai președintelui Theodore Roosevelt. Și-a organizat programul, mesele și chiar a mers la vânătoare și la drumeții cu cel cunoscut sub numele de Teddy.

Când a sosit succesorul lui Roosevelt, William Howard Taft, Butt și-a păstrat postul și a devenit prieten apropiat al acestuia.

Butt și Millet s-au urcat la bordul Titanicului după o vacanță în Europa. Deși nu au avut o relație amoroasă oficială, cei doi au locuit împreună într-un conac din cartierul luxos Georgetown din Washington, invitând înalta societate la petrecerile lor.

Butt a fost cel mai eligibil burlac și nu s-a căsătorit niciodată. În ceea ce-l privește pe Millet, acesta avusese deja o relație cu un alt bărbat, în ciuda căsătoriei sale cu o femeie, scrie Slate.

Ultima oară, văzuți în fumoar

Ambii bărbați nu au supraviețuit tragediei maritime din 1912. Potrivit Arhivelor Naționale britanice, ei au fost văzuți ultima dată fumoarul navei. The Washington Post îi descrie ca fiind „cei mai apropiați prieteni”. „Unii istorici confirmă faptul că Butt și Millet au avut o relație romantică”, precizează National Park Service.

Vasul companiei White Star Line a găzduit multe povești de dragoste, atât fictive, cum ar fi cea dintre Jack și Rose, cât și reale, cum ar fi cea dintre Ida și Isidor Straus, proprietar al Macy’s și membru al Congresului.

Isidor a refuzat să se urce în bărcile de salvare pentru a-i oferi locul dar soția sa a făcut același lucru pentru a rămâne alături de soțul ei. James Cameron le-a adus un omagiu în filmul său.

author avatar
Tudor Borcea
558 afisari

4 COMENTARII

  1. Pe vremuri invatam la istorie despre trecutul PCR si eroii sai. Vezi Vasile Roaita.
    Copiii nostri vor invata istoria degeneratilor pidosnici si a femeilor cu barba si alte zone diforme.
    Asa se scrie istoria, Dragi Tovarasi!

  2. Adevarul este ca acest cuplul celebru a fost pierdut variolei maimutei inainte sa se scufunde titanicul. Ca in romanul lui Jules Verne

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger