AcasăȘTIRI EXTERNEUn criminal în serie, condamnat la moarte, a murit în așteptarea executării

Un criminal în serie, condamnat la moarte, a murit în așteptarea executării

Rodney AlcalaUn criminal în serie, condamnat la moarte, a murit în așteptarea executării

Un prolific criminal care a devenit cunoscut sub numele de „The Dating Game Killer” a murit sâmbătă, din cauze naturale, în așteptarea executării în California.

Rodney James Alcala avea 77 de ani. Individul a murit din cauze naturale la un spital din San Joaquin Valley, California, au declarat reprezentanții închisorii în care acesta se afla încarcerat.

Alcala a fost condamnat la moarte în 2010 pentru comiterea a cinci crime, între 1977 și 1979, inclusiv pentru uciderea unei fete de 12 ani. Pe lângă crimele din California, el a pledat vinovat în 2013 și pentru asasinarea altor două femei din New York. Autoritățile estimează că acesta ar fi ucis până la 130 de persoane în SUA.

El a fost acuzat din nou în 2016 după ce dovezile ADN l-au legat de moartea unei femei în vârstă de 28 de ani ale cărei rămășițe au fost găsite într-o zonă îndepărtată din Wyoming. Un procuror a spus că Alcala este prea bolnav pentru a putea fi judecat pentru moartea femeii, însărcinată în șase luni, potrivit The Guardian.

Criminalul își ispășea pedeapsa în închisoarea de stat San Quentin din apropiere de San Francisco, dar Alcala a stat ani de zile într-o închisoare din Corcoran. Procurorii au spus că Alcala își urmărea victimele și după ce le ucidea, le lua cerceii drept trofee.

author avatar
Andreea Vlad