AcasăȘTIRI EXTERNEUn copil libanez din trei, traumatizat chiar după un an de la...

Un copil libanez din trei, traumatizat chiar după un an de la uriașa explozie din Beirut

Un copil libanez din trei, traumatizat chiar după un an de la uriașa explozie din Beirut

La un an după gigantica explozie din portul Beirut, una din trei familii din Liban are copii care încă prezintă semne de traume, a declarat marți, 3 august, Fondul Internațional pentru Urgențe ale Copiilor al Națiunilor Unite, Unicef.

„O familie din trei (34%) are copii care încă prezintă semne de suferință psihologică”, a spus Unicef, care a efectuat un sondaj în iulie în rândul a 1.200 de familii.

„În cazul adulților, proporția ajunge la aproape unul din doi (45,6%)”, a adăugat agenția ONU într-un raport publicat în ajunul primei comemorări a exploziei.

O țară sub ruine

Uriașa explozie din 4 august 2020 a ucis peste 200 de persoane, a rănit cel puțin 6.500 de persoane și a devastat cartiere întregi din capitala libaneză.

Șase copii și-au pierdut viața și alți 1.000 au fost răniți. În ultimul an, Libanul a trebuit să facă față și pandemiei coronavirusului și unei crize economice fără precedent, pe care Banca Mondială a numit-o una dintre cele mai grave la nivel global din 1850, scrie AFP.

„La un an după evenimentele tragice, viața copiilor rămâne profund afectată”, a regretat Yukie Mokuo, reprezentantul Unicef ​​în Liban.

„Aceste familii se luptă să se recupereze în urma exploziei în cel mai rău moment posibil – în mijlocul unei crize economice devastatoare și a unei pandemii majore”, a adăugat ea.

Mulți oameni care și-au pierdut locul de muncă din cauza exploziei sunt încă șomeri, potrivit Unicef, în timp ce Libanul se află sub sărăcie generalizată, inflație galopantă și penurie, în fața inerției autorităților.

 

author avatar
Tudor Borcea
88 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger