AcasăȘTIRI EXTERNEUn club de striptease, transformat în biserică în Alaska

Un club de striptease, transformat în biserică în Alaska

Un club de striptease, transformat în biserică în Alaska

Un pastor și fiica unei foste dansatoare la bară au muncit din greu pentru a cumpăra clădirea.

Pe autostrada care duce la Anchorage, capitala Alaskăi, un popular club de striptease a fost transformat într-o biserică, relatează ABC News. Mulțumită Lindei Dunegan, fiica unei foste dansatoare a aorașului.

„Intervenția divină”

Linda Dunegan spune că „intervenția divină” a jucat un rol important clădirii care a găzduit cândva faimosul club de striptease „Fantasies on 5th” și a cărui sală de spectacole și bara de pole dance au fost înlocuite cu un sanctuar și un amvon.

„Această biserică s-a născut pentru că m-am rugat cinci ani”, spune Linda Dunegan, a cărei carieră de investitor imobiliar părea puțin probabilă acum câțiva ani.

Din Vietnam, la bara de dans

Această femeie a crescut într-un mic sat vietnamez, împreună cu sora ei și mama ei celibatară. Căsătoria aranjată a acesteia din urmă eșuase din cauza nașterii a două fiice, în detrimentul unui moștenitor masculin.

Însă, datorită unui american cu care se va căsători, mama Lindei a putut părăsi Vietnamul răvășit de război, împreună cu copiii ei, începând o a doua viață în 1975, în SUA.

Linda Dunegan avea atunci opt ani. În Statele Unite, familia a avut mari dificultăți financiare și s-a mutat de mai multe ori. Când a divorțat de noul ei soț, în 1980, mama Lindei s-a mutat definitiv la Anchorage, la sfatul prietenilor ei care i-au spus că va găsi de lucru acolo. Acolo, a înțeles repede că dansând în baruri va câștiga cei mai mulți bani.

Linda, care a obținut un doctorat și a avut o carieră de 30 de ani în rezervele forțelor aeriene și marine, precum și în Garda Națională din Alaska, spune că s-a refugiat destul de tânără în literatură și religie. Pe parcurs, și-a întâlnit soțul, Gerry Dunegan, cu care și-a construit patrimoniul imobiliar.

Cu lanterna, la locul păcatelor

Între timp, pastorul Kenny Menendez afirmă că Dumnezeu i-a cerut să întemeieze o nouă biserică în Anchorage. Nu știa că va trebui să calce pe molozul unui vechi club de striptease pentru a găsi locul perfect. La prima sa vizită, electricitatea era întreruptă.

La lumina lanternelor, pastoral a dat peste mese mari de bar, covoare roșii, camere private, bare de dans. „M-am gândit: da, aceasta ar putea fi o biserică”, a spus el. „Avea nevoie doar de un lifting”. În special, sala unde se produceau dansatoarele a fost transformată în camera pastorală pentru tineri, scrie Slate.

Între un magazin de marijuana și un sex-shop

La inaugurarea bisericii s-au prezentat 76 de oameni, majoritatea din curiozitate. Pastorul Menendez este încrezător că Dumnezeu aprobă lucrarea care a fost făcută. „Aș spune că Dumnezeu este fericit cu această schimbare, această transformare într-o clădire care acum îi redirecționează pe oameni spre El, mai degrabă decât să-i îndepărteze”. De asemenea, speră că biserica, situată între un magazin de marijuana și un sex-shop, va contribui la îmbunătățirea cartierului.

author avatar
Tudor Borcea
155 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger