AcasăȘTIRI EXTERNEUn castor a întors 15 localități în epoca de piatră. Panică în...

Un castor a întors 15 localități în epoca de piatră. Panică în Canada

Un castor a întors 15 localități în epoca de piatră. Panică în Canada / Foto: printscreen

În Canada, un castor a reușit să lipsească de electricitate și de internet 15 localități din provincia British Columbia. Pana de curent a fost cauzată de căderea unui trunchi de copac, care a fost ros de animal.

Postul local de televiziune CTV News a relatat că responsabilul pentru această lungă pană de curent a fost nimeni altul decât un castor. Animalul în cauză a provocat căderea unui copac după ce l-a ros pentru a construi un baraj.

Pană de opt ore plus un incendiu

Trunchiul a căzut pe liniile electrice și de fibră optică aflate într-o zonă mlăștinoasă. Incidentul a provocat chiar și un incendiu, pe care pompierii au reușit să îl stingă la scurt timp după aceea.

Pană de curent a durat în total opt ore. În acest timp, în zona afectată, toate conexiunile la electricitate, internet, telefonie și rețele de telefonie mobilă au fost întrerupte.

Acest tip de incident nu este inedit în regiune. În aprilie, un alt castor a ros un cablu de fibră optică, întrerupând în mod similar accesul la internet pentru peste 1.000 de locuitori. „Este neobișnuit, dar se întâmplă din când în când”, a declarat Bob Gammer, managerul sistemului energetic, intervievat de CTV News.

Aceste întreruperi de energie din cauza castorilor pot fi amuzante, dar nu și pentru oamenii din nord-vestul Canadei, scrie Ouest-France. Întrucât în prezent există o singură linie de fibră optică în zonă, o defecțiune poate avea consecințe grave, în special pentru comercianții care folosesc fibra optică pentru plățile dematerializate, o tehnică utilizată în cea mai mare parte a Canadei.

Autoritățile locale au anunțat că o a doua linie va fi instalată în curând de-a lungul coastei de vest a Canadei, ceea ce ar trebui să rezolve problema și să prevină alte întreruperi de lungă durată.

author avatar
Tudor Borcea