AcasăȘTIRI EXTERNEUn candidat la postul de guvernator își face campanie cu un urs

Un candidat la postul de guvernator își face campanie cu un urs

Un candidat la postul de guvernator își face campanie cu un urs/ Foto: Facebook

John Cox, unul dintre numeroșii candidați republicani care vor să-l înlocuiască pe guvernatorul democrat al Californiei, amenințat cu revocarea la un viitor referendum, a făcut furori venind cu un urs brun la o reuniune ce a avut loc la Sacramento.

Cox a decis să-și facă campanie pe tema „frumoasa și bestia”, „frumoasa” fiind, pentru el, guvernatorul democrat Gavin Newsom, cunoscut pentru zâmbetul său hollywoodian și fizicul său cinematografic, în timp ce el însuși se prezintă ca fiind „bestia” care va zgudui rutina politică californiană.

„Politicienii frumușei au eșuat în California”, a declarat John Cox la o întâlnire din Sacramento, capitala administrativă a statului. „Avem nevoie de schimbări mari, bestiale, pentru a o salva. Voi reduce taxele, voi face California mai accesibilă și voi zgudui Sacramento”, a lansat Cox.

Ursul brun este, de asemenea, simbolul Californiei și apare vizibil pe steagul său.

Pentru lovitura sa publicitară, John Cox a folosit un urs kodiak, considerat cea mai mare specie de urs. Cox a adus un urs numit „Tag”, în greutate de aproximativ 500 kg, născut în captivitate și dresat să apară în filme și seriale.

Deloc agresiv, Tag s-a mulțumit aștepte cu răbdare sfârșitul discursului lui John Cox, ciugulind hrană oferită de dresorul său.

„Fără un dram de bun simț”

Utilizarea ursului în scopuri politice și publicitare a fost puternic criticată de activiștii pentru drepturile animalelor, cum ar fi organizația PETA, care a considerat „regretabil și rușinos faptul că ursul kodiak a fost exploatat în acest fel”, scrie AFP.

„Urșii trebuie lăsați în pace, nu ținuți într-o incintă pe asfalt și transportați la evenimente”, a reacționat ONG-ul pe Twitter, îndemnând „pe oricine care are o fărâmă de decență și bun simț să lase animalele sălbatice în afara activităților lor de publicitate”.

Precedentul Arnold Schwarzenegger

Numărul de semnături necesare pentru organizarea unui referendum privind revocarea guvernatorului Newsom a fost atins (aproximativ 1,5 milioane). Nu a fost stabilită încă o dată pentru scrutin, care va trebui să întrebe alegătorii dacă vor să-l înlocuiască pe  Newsom și, dacă da, cu cine.

Datorită unui astfel de referendum starul Arnold Schwarzenegger a fost aleas în 2003 în fruntea celui mai populat stat din SUA, în numele Partidului Republican.

Sondajele și experții consideră însă că Gavin Newsom ar trebui să-și poată păstra postul, deoarece alegătorii din California au votat în mod covârșitor pentru tabăra democrată la ultimele alegeri.

author avatar
Tudor Borcea
119 afisari

1 COMENTARIU

  1. Credeam ca e vorba de colonia Romania si ma gandeam ca si-ar putea face campanie cu o rama sau cu o padure defrisata.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger