AcasăȘTIRI EXTERNEUn camion a intrat în plin în pietoni, într-un oraș din Canada....

Un camion a intrat în plin în pietoni, într-un oraș din Canada. Bilanț tragic! Printre victime, și doi copii – VIDEO

canadaUn camion a intrat în plin în pietoni, într-un oraș din Canada. Bilanț tragic! Printre victime, și doi copii - VIDEO / foto: Twitter @tvanouvelles

Două persoane au murit şi alte nouă au fost rănite după ce o camionetă a intrat în plin într-un grup de pietoni în oraşul Amqui din nordul Canadei, regiunea Quebec.

Şoferul vehiculului, un localnic în vârstă de 38 de ani, a fost arestat după ce s-a predat la poliţie. Anchetatorii încearcă acum încă să stabilească dacă incidentul a fost un atac deliberat sau un accident.

Doi morți și 9 răniți

Potrivit presei internaționale, poliţia a fost alertată în privința producerii acestui incident în jurul orei 15:00 (19:00 GMT), în urma unor informaţii privind o coliziune între o dubă şi pietoni, relatează G4Media.ro.

Se pare că cele două persoane ucise sunt un bărbat în vârstă de 70 de ani şi un altul de 60 de ani. Presa canadiană a relatat că printre răniţi se află şi copii, micuții fiinf trataţi la spitalul local.

Un martor a declarat pentru ziarul Quebec Le Devoir că a văzut camionul accelerând în timp ce se apropia de pietonii de pe trotuar.

Autorul incidentului s-a predat poliției

Purtătoarea de cuvânt a poliţiei din Quebec, Helene St Pierre, a declarat că toate indiciile arată că este vorba de un eveniment izolat.

„Nu mai există niciun pericol în zonă şi există un singur suspect”, a precizat reprezentantul poliției locale.

Premierul Quebecului, Francois Legault, a declarat că incidentul a fost „şocant”, în timp ce premierul canadian Justin Trudeau a declarat pe Twitter că inima sa este alături de locuitorii din Amqui.

Tragicul eveniment are loc la doar o lună după ce doi copii au fost ucişi când un şofer de autobuz a intrat cu maşina într-o grădiniţă din Montreal.

author avatar
Andreea Vlad