AcasăȘTIRI EXTERNEUn CALVAR pentru moldovenii de peste Prut: gazele pentru populație s-au scumpit...

Un CALVAR pentru moldovenii de peste Prut: gazele pentru populație s-au scumpit INCREDIBIL!

Autoritatea de reglementare a gazelor din Republica Moldova a majorat vineri tarifele pentru consumatorii casnici cu 27%, la 29,27 lei moldoveneşti (1,51 dolari) pe metru cub, pentru a reflecta creşterea semnificativă a costurilor aprovizionării, de când Rusia a invadat Ucraina.

Una dintre cele mai sărace ţări din Europa, Republica Moldova este puternic dependentă de gazele ruseşti şi încearcă să-şi diversifice aprovizionarea, după controversele cu firma rusă Gazprom privind preţul şi temerile privind tăierea livrărilor.

I-au cerut demisia Maiei Sandu

Inflaţia ridicată şi creşterea facturilor de energie au determinat proteste în stradă duminica trecută, protestatarii cerând demisia preşedintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, pe care o acuză că nu a reuşit să negocieze cu Moscova un preţ mai rezonabil la gaze.

Compania de stat Moldovagaz anunţase marţi că a plătit pentru livrările din august şi urmează să plătească un avans de 50% pentru plata din septembrie, echivalentul a 33,89 milioane de dolari, deşi surse Reuters susţin că nu este sigur dacă există fondurile pentru această plată.

Gazprom este „imprevizibil”

Vicepremierul Republicii Moldova, Andrei Spînu, anunţase că au fost selectate şapte companii pentru asigurarea cantităţii de gaze pentru luna viitoare, dacă livrările de la Gazprom vor fi întrerupte.

Spînu, care a condus echipa de negociatori a Republicii Moldova cu Gazprom în timpul unui an în care preţurile au crescut semnificativ, a declarat la postul de televiziune al ţării că gigantul rus este „imprevizibil”.

author avatar
Andrei Ștefan
452 afisari

7 COMENTARII

  1. Lasati, bai rusnacilor moldoveni, ca o sa va incalziti si voi cu rabdari prajite la iarna, si cu minunatele indicatii pretioase ale tovarasei-sefe naziste Ursulla, stie ea mai bine ce e bine pentru voi 🙂 Ha ha ha 🙂 In plus, o sa mai mancati si voi cate o banana in fiecare zi, dar numai cei care va permiteti, restul o sa va uitati la tovarasa sorosista nazista Maia cum infuleca ea toate bananele 🙂 Bai, asta e, in lumea reala toti idiotii inutili si vaxxinatii in cap si-o iau in freza, degeaba esti cobai, daca esti un cobai mic si prost, de care ciukanzeul si dulapul de la 3 coceni isi bat ceva in fiecare zi 🙂

  2. Moldovenii au probleme, cine să-i plângă pe românii din țară după declarațiile făcute în America de KWI ?!

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri