AcasăȘTIRI EXTERNEUn bătrân încearcă să păcălească America

Un bătrân încearcă să păcălească America

Joe Biden a semnat mandatul de deces al campaniei sale pentru Casa Albă, chiar dacă nu știe. Manifestul comun lansat împreună cu Bernie Sanders este o agendă  radicală care lovește clasa muncitoare și o industrie de 2 trilioane USD.

Cu documentul său „Unity Task Forces”, Biden s-a dovedit o tobă goală, la fel și Partidul Democrat, invadat de stânga socialistă. Bătrânul Joe, notează New York Post, susține „decarbonizarea” industriilor americane și eliminarea emisiilor de dioxid de carbon până la „zero net”. Acesta va elimina energia combustibililor fosili până în 2035, numită „angajamentul de a elimina poluarea cu carbon din centralele electrice până în 2035”.

Peste cinci ani, „vom instala 500 de milioane de panouri solare, inclusiv opt milioane de acoperișuri solare și sisteme de energie solară comunitară și 60.000 de turbine eoliene fabricate în America.” Fals, acestea vor trebui să fie cumpărate din China. În același registru, Biden a promis că dacă va fi ales președinte, SUA va reveni în Acordul climatic de la Paris, plătind Fondul pentru „climă verde” – un fond al ONU care acordă subvenții Chinei, chiar dacă Beijingul nu contribuie cu niciun procent. Adică un transfer direct al banilor contribuabililor americani către Partidul Comunist Chinez.

Asta înseamnă atacul “moderatului” democrat la valorile capitaliste în cea mai dezvoltată economie mondială. Joe Biden nu ezită să urmeze acest drum. În mod hilar, documentul susține că toate acestea vor avea ca rezultat facturi mai mici de energie electrică. Este o fantezie. Prosperitatea Americii s-a construit pe energie ieftină cu combustibili fosili. California, care a trecut la  energie eoliană și solară, plătește facturi cu 60% mai mari decât în ​​restul Statelor Unite, potrivit unui studiu realizat de Environmental Progress.

Deși cuvântul „uniune” apare de 49 de ori în document și „familii care lucrează” de 17 ori, Biden are în vedere  ecologizarea industriei petroliere,o industrie care a creat milioane de locuri de muncă. El a spus că va interzice fracturarea hidraulică  pe „ținuturile și apele federale”. Institutul pentru Cercetări Energetice spune că politica va reduce veniturile cu 6 miliarde de dolari la nivel național în următorii 15 ani și va elimina 270.000 de joburi din SUA.Exact ceea ce are nevoie țara într-o economie cu pandemie. Pentru a plăti toate acestea, Biden promite să crească impozitele. Cel puțin el este sincer în acest sens. Va majora rata de impozit pe venit cu aproape două puncte și rata impozitului pe profit cu șapte puncte, anulând avansul cu care a  pornit economia lui Donald Trump.

author avatar
Radu Jacotă Redactor