AcasăȘTIRI EXTERNEUn baraj slăbit de ploi amenință 7 milioane de oameni

Un baraj slăbit de ploi amenință 7 milioane de oameni

Un baraj slăbit de ploi amenință 7 milioane de oameni

Armata chineză a avertizat marți, 20 iulie, despre riscul iminent al ruperii unui baraj din centrul țării, supus ploilor diluviene.

Comandamentul regional al Armatei Populare de Eliberare a declarat într-un comunicat că a apărut o breșă de 20 de metri în barajul Yihetan din orașul Luoyang (șapte milioane de locuitori) , în provincia Henan și a avertizat că „barajul poate ceda dintr-un moment în altul”.

Alertă roșie

Pe de altă parte, capitala provinciei Henan, Zhengzhou, imensă metropolă cu zece milioane de locuitori situate la 700 km sud-vest de Beijing, a fost plasată, marți, sub alertă roșie.

Acesta este cel mai înalt nivel de alertă meteo în China. Miercuri, 200.000 de locuitori ai orașului au fost evacuați ca măsură de precauție, scrie Le Figaro.

Televiziunea națională CCTV a arătat străzile orașului scufundate într-un curent imens de apă noroioasă, în timp ce locuitorii în apă până la genunchi își împingeau vehiculele prin arterele inundate. Zhengzhou Weather Services a raportat cele mai mari precipitații într-o zi de când au început înregistrările, în urmă cu 60 de ani.

China se confruntă cu inundații „extrem de grave”, a declarat miercuri președintele Xi Jinping. Serviciile de urgență au emis o alertă de inundații de nivel 2 în întreaga țară, în timp ce ploile abundente continuă să lovească provincia Henan.

12 morți în metrou

12 persoane au murit, de asemenea, în urma inundațiilor metroului din orașul Zhengzhou, au declarat miercuri autoritățile, după ce imagini cu pasageri cu apă până la gât într-o vagon de tren au fost postate online pe internet. Orașul „a cunoscut o serie de furtuni rare și severe, provocând acumularea apei în metroul Zhengzhou” , au recunoscut oficialii municipalității într-un mesaj postat pe rețeaua socială Weibo, adăugând că alte cinci persoane au fost rănite.

Inundațiile se produc în fiecare vară în China din cauza ploilor sezoniere. Anul trecut, inundațiile record din sud-vestul țării au devastat drumurile și au evacuat zeci de mii de locuitori.

author avatar
Tudor Borcea
1.309 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger