AcasăȘTIRI EXTERNEUn avion s-a rupt în aer! Au murit toţi oamenii de la...

Un avion s-a rupt în aer! Au murit toţi oamenii de la bord. Cum poţi exclude, în 2024, avioanele Boeing 737 din căutările pentru zboruri

Mai multe tari blocheaza zborurile avioanelor 737 MAX 8

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit duminică în sud-estul Braziliei, toate cele şapte persoane aflate la bord decedând. Bucăţi din fuselajul avionului, un monomotor, au căzut pe un câmp din districtul Itapeva, aflat în statul Minas Gerais (sud-estul Braziliei).

Avionul s-a rupt în aer, au declarat autorităţi, citate de presa locală.

Aparatul de zbor, al unei companii private

Aparatul de zbor aparţinea unei companii private şi călătorea din oraşul Campinas (statul Sao Paulo) către Belo Horizonte (statul Minas Gerais).

Ploi abundente au căzut duminică în zona unde s-a produs tragedia. Cauza accidentului nu este deocamdată cunoscută.

Filtre pentru excluderea avioanelor Boeing 737

O importantă agenție de turism online a adăugat filtre pentru a permite utilizatorilor să excludă zborurile care folosesc avioanele Boeing 737 Max, după ce o bucată de fuselaj căzută de pe un zbor al companiei Alaska Airlines a dus la o creștere a interesului utilizatorilor de a evita aceste avioane.

FAA și-a extins controlul asupra avioanelor Boeing la un alt model mai vechi de 737, 737-900ER, despre care spune că folosește un design de ușă similar.

Ca răspuns, United Airlines, care are în flotă 79 de 737 Max 9 și alte 136 de 737-900ER, a emis un avertisment privind profitul. Compania aeriană are mai multe dintre avioanele afectate decât oricare alta și estimează că nu le va putea face să zboare din nou până cel puțin în februarie.

author avatar
Andrei Ștefan