AcasăȘTIRI EXTERNEUn autobuz cu zeci de pasageri la bord a căzut într-o prăpastie....

Un autobuz cu zeci de pasageri la bord a căzut într-o prăpastie. Cel puțin 16 morți – VIDEO

sursa foto: ILKHA/X

Accident cu urmări tragice în Peru. Un autobuz în care se aflau zeci de oameni a căzut într-o prăpastie, iar în urma nenorocirii mai multe persoane și-au pierdut viața.

Un autobuz care transporta aproximativ 40 de pasageri a căzut într-o prăpastie marţi dimineaţă în regiunea andină Ayacucho, în sud-estul Peru, accident care s-a soldat cu cel puţin 16 morţi, potrivit autorităţilor, informează AFP, preluat de Agerpres.

În accident a fost implicat un autobuz cu etaj, care făcea legătura între capitala Lima şi Ayacucho. Autovehiculul a căzut în prăpastia adâncă de o sută de metri.


Operaţiunile de salvare, întârziate de o cădere de grindină

Un episod de vreme nefavorabilă ar fi întârziat intervenția la fața locului.

Mai exact, operaţiunile de salvare au fost întârziate de o cădere de grindină, a declarat presei şeful Biroului Avocatului Poporului la Ayacucho, Wiber Vega.

Din păcate, accidentele rutiere sunt frecvente în Peru. Acestea se produc din cauza vitezei excesive, a stării proaste a drumurilor, dar și a lipsei de semnalizare şi a lipsei de control din partea poliţiei.

Potrivit Ministerului Transporturilor de la Lima, 3.138 de persoane au murit în 2023 în accidente de circulaţie în ţară, 70% din cauza unor factori umani precum oboseala sau incompetenţa şoferului, notează sursa citată.

Pe internet – pe rețelele de socializare, dar și pe Youtube – au apărut imagini de la locul tragediei în care a fost implicat autobuzul. Vă avertizăm că urmează imagini ce vă pot afecta emoțional!

 

 

author avatar
Andrei Coman