AcasăȘTIRI EXTERNEUn atac cibernetic masiv oprește serviciul public de sănătate al Irlandei

Un atac cibernetic masiv oprește serviciul public de sănătate al Irlandei

Un atac cibernetic masiv oprește serviciul public de sănătate al Irlandei

Serviciul de sănătate publică irlandez, HSE Ireland, a anunțat vineri că a trebuit să oprească întregul său sistem informatic din cauza unui atac cibernetic „major” prin inermediul unui „ransomware”. 

„Există un cyberatac semnificati de tip ransomware asupra sistemelor informatice HSE. Ca măsură de precauție, am închis toate sistemele noastre informatice pentru a le proteja de acest atac și pentru a ne permite să evaluăm pe deplin situația cu proprii noștri parteneri de securitate”, a comunicat HSE.

HSE și-a cerut scuze pentru neplăcerile cauzate pacienților săi și a precizat că vaccinările nu sunt afectate de acest atac informatic și „vor continua conform planului”.

Vaccinarea împotriva Covid-19 este deschisă în prezent persoanelor peste 50 de ani din Irlanda, unde pandemia a ucis 4.937 de persoane, conform ultimelor cifre oficiale publicate joi.

Maternitatea Rotunda din Dublin a informat că toate vizitele ambulatorii au fost anulate, cu excepția femeilor care sunt însărcinate în cel puțin 36 de săptămâni, „din cauza unei grave probleme informatice”.

Tot hackerii DarkSide?

Atacul cibernetic a cărei victimă este folosește un ransomware, precum cel recent care a vizat Colonial Pipeline, operatorul uriașei conducte de petrol americane care și-a repornit întregul sistem joi seară după ce a fost paralizat weekendul trecut. Atacul cibernetic a fost efectuat de grupul de hackeri DarkSide, a declarat poliția federală americană.

 

author avatar
Tudor Borcea
216 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger