AcasăȘTIRI EXTERNEUn alt RĂZBOI a izbucnit, la nivel mondial. Azerbaidjanul bombardează puternic tărâmul...

Un alt RĂZBOI a izbucnit, la nivel mondial. Azerbaidjanul bombardează puternic tărâmul armean!

Azerbaidjanul a început operațiunile „antiteroriste” în regiunea separatistă Nagorno-Karabah, aflată sub control armean. Tensiunile au fost ridicate de luni de zile în jurul enclavei etnice armene, recunoscută la nivel internațional ca parte a Azerbaidjanului.

Au fost ucişi 11 polițiști și civili azeri.

Armenia cheamă ruşii în ajutor

Armenia îndeamnă forțele rusești de menținere a păcii să oprească „agresiunea la scară largă” a Azerbaidjanului. Trupele rusești sunt staționate în regiunea disputată de la sfârșitul războiului din 2020.

Cu toate acestea, Armenia a acuzat recent Rusia că este distrasă din cauza războiului său din Ucraina.

Au intrat în război de două ori

Cei doi vecini, Azerbaidjan și Armenia, au intrat în război de două ori din cauza Nagorno-Karabah, prima dată la începutul anilor 1990, după căderea Uniunii Sovietice, și din nou în 2020.

Sunetul artileriei și al focurilor de armă a putut fi auzit marți din capitala regională a Karabahului, Khankendi – cunoscută de armeni sub numele de Stepanakert. În enclava muntoasă trăiesc aproximativ 120.000 de etnici armeni.

Azerbaidjanul a cerut marți „retragerea completă” a forțelor armenești din regiunea disputată Nagorno-Karabah, afirmând că aceasta este condiția pentru pace după lansarea „operațiunilor sale antiteroriste”.

743 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Dezvăluiri pe surse, după prinderea primarului fugar: Cherecheș avea un act de identitate italian pe numele lui și mii de euro cash

Continuă să apară detalii după recenta capturare, în Germania, a primarului din Baia Mare, fugit din România zilele trecute, înainte de aflarea deciziei definitive...

O mașină a explodat în Capitală. Martorii susțin că în interiorul autoturismului s-ar fi aflat o persoană! – VIDEO

O bubuitură urmată de flăcări violente, care au înghițit un autoturism, au fost surprinse pe o stradă din Capitală. Imaginile dramatice au ajuns pe...