AcasăȘTIRI EXTERNEUltimele informații despre starea lui Salman Rushdie. Iranul: „Să-i sărutăm mâna atacatorului”...

Ultimele informații despre starea lui Salman Rushdie. Iranul: „Să-i sărutăm mâna atacatorului” – VIDEO

Ultimele informații despre starea lui Salman Rushdie. Iranul: „Să-i sărutăm mâna atacatorului” - VIDEO / Foto: Twitter

Înjunghiat în gât și în abdomen vineri, la o conferință în statul New York, scriitorul Salman Rushdie, autorul celebrei cărți „Versetele satanice” nu mai este conectat la aparate și a început să vorbească din nou, potrivit presei de peste ocean.

Nervi secționați, un ochi în pericol

Sâmbătă, scriitorul Aatish Taseer a avansat această informație, care a fost confirmată de agentul lui Salman Rushdie. El a spus, totuși, că autorul ar putea să-și piardă un ochi.

Ficatul lui Rushdie a fost, de asemenea, grav afectat, iar nervii de la unul dintre brațe au fost secționați, scrie Le Journal de Montreal.

Vestea a venit la câteva ore după ce atacatorul scriitorului, Hadi Matar (24 de ani), a pledat nevinovat la acuzația de tentativă de omor.

Iran: „Să-i sărutăm mâna atacatorului”

Președintele american Joe Biden a condamnat sâmbătă „atacul brutal” comis cu o zi înainte asupra scriitorului britanico-american.

Într-o declarație, președintele l-a lăudat pe Rushdie pentru că a refuzat „să fie intimidat sau redus la tăcere” și a declarat că el și soția sa, Jill Biden, „se roagă împreună cu toți americanii și oamenii din întreaga lume pentru sănătatea și recuperarea sa”.

Sâmbătă, principalul cotidian ultra-conservator al Iranului, Kayhan, l-a lăudat pe atacator. „Bravo acestui om curajos și conștient de datorie care l-a atacat pe apostatul și viciosul Salman Rushdie”, scrie ziarul. „Să sărutăm mâna celui care cu un cuțit a sfâșiat gâtul vrăjmașului lui Dumnezeu”.

„Versetele satanice”, carte considerată blasfematoare la adresa religiei islamice, i-a adus condamnarea la moarte din partea ayatolahului iranian Ruhollah Khomeini.

author avatar
Tudor Borcea
336 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger