AcasăȘTIRI EXTERNEULTIMA ORĂ / Israel nu şi-a securizat total graniţele - Hamas lovește...

ULTIMA ORĂ / Israel nu şi-a securizat total graniţele – Hamas lovește și luni!

Israel n-a reuşit nici până acum să-şi securizeze total graniţa cu Fâşia Gaza. Luni dimineaţă, armata israeliană a spus că luptele continuă în şapte-opt zone şi există în desfăşurare o luare de ostatici la un kibbutz.

„Încă îi vânăm pe ultimii terorişti din interiorul teritoriului israelian„, a declarat la CNN locotenent-colonelul Jonathan Conricus.

Teroriştii ucid civili

Armata israeliană îi caută pe terorişti din uşă în uşă. „Trupele noastre merg din uşă în uşă şi din casă în casă, căutând şi, în multe cazuri, angajându-se în luptă cu ultimii terorişti din interiorul Israelului”, a mai zis Conricus.

Islamiştii radicalizaţi au vrut să fugă înapoi în Gaza, dar n-au mai putut. Au rămas blocaţi la graniţa cu Israel, iar acum fac prăpăd printre civili şi se luptă cu soldaţii israelieni.

Obiectivul forţelor de apărare israeliene este acum de a lăsa Hamas fără capacităţile sale militare de luptă şi de a-i împiedica pe militanţi să facă rău civililor israelieni şi, de asemenea, de a ajunge la situaţia în care Hamas nu mai are capacitatea de a controla Fâşia Gaza, a explicat el.

Celule Hamas, scurte incursiuni

Celulele Hamas continuă să intre în Israel sau să facă scurte incursiuni. Nu toate breşele de la frontieră au fost securizate încă. Mai există varianta unui tunel în zona Be’eri, unde 70 de militanţi Hamas au luptat acolo peste noapte.

Ultimele informații arată că militanții Hamas au luat ostatici peste 100 de israelieni, inclusiv ofițeri de rang înalt din armată, după cum a afirmat, duminică, un purtător de cuvânt al grupării.

author avatar
Andrei Ștefan
787 afisari

3 COMENTARII

  1. Poate le descoperă și tunelurile prin care pătrund în Israel și le umplu de fum, ca la vânătoarea de vulpi. Așa îi vor scoate cape popândăi sau vor descoperi ieșirile secrete pe unde fumul va ieși afară.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger