AcasăȘTIRI EXTERNEULTIMA ORĂ Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, demisionează în urma acuzațiilor...

ULTIMA ORĂ Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, demisionează în urma acuzațiilor de hărțuire sexuală

andrew CuomoUltimă oră! Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, demisionează în urma acuzațiilor de hărțuire sexuală

Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a demisionat după ce o anchetă independentă a stabilit că a încălcat legislația federală și statală prin hărțuirea sexuală a mai multor femei.

Demisia sa intră în vigoare în 14 zile. Puterea va fi apoi transferată adjunctei sale, Kathy Hochul. „Cel mai bun mod în care pot ajuta acum este să fac un pas în spate”, a spus el marți, citat de BBC, susținându-și în continuare nevinovăția.

„Nu aş vrea niciodată să fiu inutil în vreun fel. Şi cred că, date fiind circumstanţele, cel mai bun mod în care pot fi util este să mă retrag şi să las guvernul să revină la activităţile de guvernare. Deci, voi face acest lucru, deoarece sunt în slujba cetăţenilor şi trebuie să fac ceea ce este corect pentru ei”, a afirmat Andrew Cuomo, citat de Axios.com.

Democratul s-a confruntat cu presiuni din partea propriului său partid pentru a demisiona inclusiv din partea președintelui Biden. Cuomo este al treilea guvernator din New York care părăsește funcția sub un nor de scandal.

Democrații i-au întors spatele deja

Ancheta independentă a procurorului general al statului New York a constatat că Andrew Cuomo, în vârstă de 63 de ani, a hărțuit sexual 11 femei, inclusiv angajate ale statului. Totul a început în 2020 după ce mai multe femei l-au acuzat public pe guvernator de abateri sexuale. Cuomo a negat acuzaţiile, dar și-a cerut scuze pentru situațiile în care le-ar fi putut face pe unele dintre fostele sale colaboratoare să se simtă „neconfortabil”.

Ancheta a determinat mulți democrați proeminenți să se întoarcă împotriva lui Cuomo, inclusiv președintele Camerei Reprezentanților Nancy Pelosi, liderul Senatului Chuck Schumer și cei doi senatori americani din New York. Colegii săi democrați din New York, care controlează Camera Reprezentanților, și-au anunțat intenția de a-l pune sub acuzare. De altfel, Cuomo se confruntă cu anchete penale în mai multe state.

Cuomo: „Scandalul îi va costa pe contribuabili milioane de dolari”

El spune că întregul scandal ar fi motivat politic și că demisionează tocmai pentru că „traiectoria actuală” a scandalului va genera luni de controverse, distrageri și-i „va costa pe contribuabili milioane de dolari”.

Cuomo a adăugat marți că acuzațiile i-au afectat relația cu fiicele sale. El a relatat că a ascultat săptămâni întregi acuzațiile oribile care i-au fost aduse alături de ele și că le-a văzut expresia ochilor și a feței și că l-a „durut”, dar că le-a asigurat că nu a tratat niciodată și nici nu va trata vreodată o femeie fără respect.

După anunțul lui Cuomo, primarul orașului New York, Bill de Blasio, un critic al guvernatorului, a declarat că „a trecut timpul” pentru el. Secretarul de presă de la Casa Albă, Jen Psaki, a declarat reporterilor că Biden nici nu a mai vorbit cu vechiul său prieten de când a fost publicat raportul.

author avatar
Andreea Vlad
259 afisari

1 COMENTARIU

  1. După ce a făcut prăpăd, la ordin, printre bătrîni și cei săraci, pe primii omorîndu-i pe ceilalți alungîndu-i, trebuie tras la mal. Atunci s-a născoit prostia cu hărțuirea ce văd că-i la modă în serviciile americane. La ale noastre e corupția.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger