AcasăȘTIRI EXTERNEULTIMA ORĂ. Au fost găsite trupurile a doi dintre cei trei tineri...

ULTIMA ORĂ. Au fost găsite trupurile a doi dintre cei trei tineri de origine română dispăruţi în apele râului Natisone, din Italia

sursa foto: X/Dire.it

Deznodământ cumplit în cazul căutărilor contracronometru derulate de către salvatorii italieni, în încercarea de a da de urma celor trei tineri luați de ape, în Udine, Italia. Informații de ultimă oră indică faptul că au fost găsite trupurile neînsuflețite ale celor două fete dispărute.

S-au făcut căutări disperate, iar imaginile cu cei trei tineri îmbrățișați, înainte de a dispărea în apele râului, au făcut înconjurul lumii în ultimele zeci de ore. E vorba despre două fete: Bianca și Patrizia și un tânăr, Cristian.

Au fost găsite trupurile a doi dintre cei trei tineri

Vin informații de ultimă oră în acest caz dramatic. Au fost găsite trupurile a doi dintre cei trei tineri de origine română dispăruţi în apele râului Natisone, potrivit news.ro.

Au fost găsite trupurile a doi dintre cei trei tineri care au dispărut în apele râului Natisone după ce, vineri, la puţin timp după ora 13.30, au fost luaţi de ape sub podul Romano din Orsaria di Premariacco (Udine), informează sursa citată. Cu mențiunea că este vorba despre Bianca Doroş şi Patrizia Cormos.

Ele au fost găsite duminică dimineaţă în timpul căutărilor care au fost reluate la prima oră, scrie La Repubblica.

Un cadavru, deja recuperat

Un cadavru a fost deja recuperat. Operaţiunile sunt încă în curs de desfăşurare pentru recupererea celuilalt trup fără viață.

Acestea au fost găsite de pompieri şi de echipele de protecţie civilă. Potrivit informațiilor, cadavrele se aflau în zona din aval de mica plajă unde cei trei prieteni au fost luaţi de valuri, de-a lungul malurilor aflate la 700-1000 de metri distanţă, sub podul Orsaria.

E de menționat faptul că, după a doua noapte de căutări nereuşite, în zorii zilei au fost reluate survolările cu elicopterul şi drona. Echipele de la Pompieri şi Protecţia Civilă continuă să cerceteze necontenit zona.

Scafandrii au intrat în apă, iar mai multe unităţi canine sunt, de asemenea, operaţionale, căutând în zonă.

Membrii familiilor celor trei tineri, la Natisone

Între timp, membrii familiilor celor trei tineri s-au adunat la Natisone, în apropiere de locul în care au fost găsite, pe 1 iunie, poşeta Patriziei şi telefonul mobil cu care aceasta a cerut ajutor vineri. Alături de rudele tinerilor se află şi un psiholog voluntar de la Protecţia Civilă, care încearcă să ofere sprijin şi alinare în aceste zile interminabile de căutări.

De asemenea, au venit membri ai comunităţii din Premariacco, care în ultimele ore au adus ceva de mâncare şi de băut salvatorilor şi rudelor celor trei tineri.

Ce a transmis primarul localităţii Premariacco

„Căutările au fost reluate masiv”, a confirmat Michele De Sabata, primarul localităţii Premariacco. „Cred că vremea şi nivelul apei de astăzi vor permite scafandrilor să opereze în mod constant şi eficient, chiar dacă curenţii în tronsonul cel mai complex, adică cel dintre Premariacco şi Paderno, sunt întotdeauna periculoşi chiar şi pentru cei mai experimentaţi scafandri. Toată lumea acţionează şi, credeţi-mă, sunt foarte mulţi.

Le mulţumesc în mod special tuturor colegilor mei şi cetăţenilor, salvamontiştilor şi voluntarilor civici care şi-au împărţit sarcinile de a fi aproape de părinţi şi de a-i ajuta pe toţi salvatorii. Aceasta este încă o demonstraţie că suntem o comunitate bună. Forţă şi curaj”, a spus acesta.

 

 

 

author avatar
Andrei Coman