AcasăȘTIRI EXTERNEUleiul de gătit, raţionalizat în Marea Britanie din cauza războiului din Ucraina

Uleiul de gătit, raţionalizat în Marea Britanie din cauza războiului din Ucraina

ulei de gatitUleiul de gătit, raţionalizat în Marea Britanie din cauza războiului din Ucraina

Supermarketurile din Marea Britanie au raționalizat uleiul de gătit din cauza războiului din Ucraina.

Aprovizionările de ulei din Marea Britanie sunt afectate de războiul din Ucraina, relatează BBC. Printre supermarket-urile care raţionalizează uleiul de gătit se află Tesco care permite trei produse pentru fiecare client, Waitrose şi Morrrisons, retaileri care au redus la maximum două sticle de ulei de gătit pentru fiecare client.

Cea mai mare parte a uleiului de floarea-soarelui din Marea Britanie provine din Ucraina, iar întreruperea exporturilor a dus la unele lipsuri şi la o cerere crescută de alternative, potrivit BBC.

Oamenii pot cumpăra maximum 3 sticle

Uleiurile de măsline, de rapiță și de floarea-soarelui sunt incluse în limitele impuse de unele supermarketuri, atât în magazine, cât și online.

British Retail Consortium spune că restricțiile sunt o măsură temporară „pentru a asigura disponibilitatea pentru toată lumea”.

author avatar
Andreea Vlad
614 afisari

10 COMENTARII

  1. Foarte bine pregatite marile economii ale Europei ! Preturile la ulei au explodat in Germania, Olanda, Anglia, etc., ajungand la 8-9 euro litrul, plus faptul ca au cantitati extrem de limitate. Acum sa le vindem si noi la preturi exorbitante. Oricum economia de piata a fost inlocuita cu PIETELE SPECULATIVE, deja un nonsens.

    • Nonsens ul de care vorbești are un singur sens, o criza uriașă la nivel mondial de foamete, o criza impusă de niste minți bolnave, sa ingenucheze lumea si sa ceara îndurare unui singur guvern mondial

    • SITE-UL CARE IMPUNE CENZURA SI DICTATURA IN ROMANIA !!! FALSI JURNALISTI , SIMPLI COPISTI PLAGIATORI, LINGAI IN CÙR A CLASEI POLITICE , MÙISTI PROFESIONISTI
      SI SLUGI CREDINCIOASE SUNT ZILNIC CU ARTICOLE ELOGIOASE , SCARBOASE PANA LA VOMA , SI ODE LA ADRESA JEGURILOR DIN FRUNTEA TARII CE AU DISTRUS TOTAL ROMANIA SI AU INDATORAT-O PENTRU SECOLE

  2. scumpesc ca sa faca bani ptr armamentul care il trimit la milogul Ucrainei. Astia din NATO iubesc pacea prin vanzari de arme si razboaie.

  3. Ce sa faci ba borise daca tu nom vreti razboi acolo unde creste planta de dat ulei??? Acum bsga ti turma la ratie.

  4. Bai BoJo, bai clown-ule de betivan britanic, lasa-i fara mancare, bai, ca oricum bea aia toata ziua de sting, nu au treaba betivanii tai cu nimic, la ce le mai trebuie si ulei de gatit, auzi acolo ? Ha ha ha 🙂 Bai BoJo, daca vrei sa te re-aleaga ratatii tai din nou, faci in felul urmator: le interzici tot ce era permis pana acum, ii pui sa mance si sa se spele numai 1 data pe zi, asa nu o sa se mai ingrase procii aia de englezoi ai tai, iar pe aia pe care ii prinzi ca o fac de 2 ori pe zi, mergi si le dai la fiecare cate 1 cap in gura personal, sa se invete minte !! Ha ha ha 🙂 Si iar bagi lozinca aia nazista cu: Stati acasa, salvati vieti !! Acum o sa bagi ceva de genul: Mancati mai putin, traiti mai putin, e bine pentru planeta !! Ha ha ha 🙂 Multumim, bai clown-ule de BoJo, noi stiim ca intotdeauna ne putem bizui pe tine, esti cel mai bun la asa ceva !!

  5. Lasă să vadă cum e, pe noi ne-a „vaccinat” ceaușescu. Prea se cred buricul pîmântului! Asta e dovada că-s tâmpiți și-s buni la ai jefui pe alții, dacă nu au putut să anticipeze măcar atâta lucru înainte de a stârni rahatul ăsta mare în care o să ne bage pe toți!

  6. Da’ ce bRitania importa de la rusi uleiul? parca aveau commonwealth sau a dat covidu’ in aia?

  7. Voi chiar credeti ca singura consecinta este scumpirea uleiului de gatit? Pai numai daca calculezi cat costa armele vei avea un soc.Este vorba de alte interese mult mai mari care au dus la acest razboi

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger