AcasăȘTIRI EXTERNEUE vrea să-și salveze sezonul estival. Acord important de călătorie din țările...

UE vrea să-și salveze sezonul estival. Acord important de călătorie din țările terțe

UE vrea să-și salveze sezonul estival. Acord important de călătorie din țările terțe

Reprezentanții statelor membre au convenit, miercuri, să permită intrarea în Uniunea Europeană călătorilor din țări terțe care au primit dozele necesare de vaccinuri anti-Covid-19 autorizate la nivel european.

Pe măsură ce se apropie sezonul turistic estival, ambasadorii celor 27 au aprobat această recomandare propusă de Comisia Europeană, care nu este însă obligatorie pentru state. Dar UE încearcă să își coordoneze măsurile la frontierele exterioare, având în vedere consecințele acestora pentru libera circulație în interiorul blocului.

UE şi-a închis frontierele externe în martie 2020 pentru călătoriile „neesenţiale” şi a stabilit începând din iunie o listă restrânsă, revizuită cu regularitate, a ţărilor terţe ai căror rezidenţi – vaccinaţi sau nu – pot intra în spaţiul comunitar.

Reprezentanții statelor membre au convenit, de asemenea, miercuri să relaxeze criteriul ratei de incidență a virusului luat în considerare pentru a întocmi această listă. Rata este ridicată de la 25 la 75 de cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile, scrie Le Point.

Lista, care cuprinde în prezent Australia, Israel, Noua Zeelandă, Rwanda, Singapore, Coreea de Sud, Thailanda, plus China în așteptarea reciprocității, se așteaptă să crească semnificativ în consecință.

În același timp, statele membre au convenit să instituie un mecanism de urgență coordonat pentru a suspenda rapid sosirile dintr-o țară terță în cazul unei deteriorări a situației de sănătate din cauza apariției variantelor Covid-19.

author avatar
Tudor Borcea
237 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger