AcasăȘTIRI EXTERNEUE va prezenta în iulie un plan comun de urgență în fața...

UE va prezenta în iulie un plan comun de urgență în fața unor posibile reduceri ale aprovizionării cu gaze din partea Rusiei

UE va prezenta în iulie un plan comun de urgență în fața unor posibile reduceri ale aprovizionării cu gaze din partea Rusiei

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat vineri că va prezenta în iulie un plan de urgență pentru a coordona modul în care este gestionată aprovizionarea cu gaze în diferitele țări europene, ca urmare a deciziei Rusiei de a reduce fluxul de aprovizionare cu gaze pe piața comunitară.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat vineri că va prezenta în luna iulie un plan de urgență pentru a coordona modul în care este gestionată aprovizionarea cu gaze naturale în diferitele țări europene, ca urmare a deciziei Rusiei de a reduce fluxul de aprovizionare cu gaze naturale către piața comunitară.

„Lucrăm la un plan european comun de reducere a cererii împreună cu industria, dar și cu cele douăzeci și șapte de state membre”, a anunțat președintele executivului comunitar, într-o conferință de presă după summitul liderilor UE, făcând o comparație cu răspunsul comun pe care țările l-au propus inainte. Președinta Executivului comunitar a adăugat că va prezenta acest plan capitalelor în luna iulie și a îndemnat statele membre să fie pregătite să facă față unor posibile reduceri ale aprovizionării cu gaze în Europa. „Am trecut în revistă toate planurile naționale de urgență pentru a ne asigura că toate sunt pregătite pentru eventuale tăieri suplimentare”, a adăugat Von der Leyen, care a îndemnat la ajutorarea familiilor și a societății să se adapteze la aceste „noi condiții” în fața unor posibile tăieri de energie.

Alimentarea cu energie de la Kremlin

În cadrul strategiei de diversificare a aprovizionării cu energie a UE pentru a reduce dependența Rusiei de combustibilii fosili până în 2030, președintele executivului comunitar a amintit acordul încheiat cu SUA pentru a crește cu 68% aprovizionarea cu gaz natural lichefiat în 2022 sau recentul acord de înțelegere cu Egiptul și Israelul pentru a crește aprovizionarea cu gaz natural lichefiat cu încă 2.000 de milioane de metri cubi în acest an.

„Am văzut modelul ultimelor săptămâni și luni, dar și al ultimului an”, a subliniat Von der Leyen în legătură cu reducerea livrărilor de gaze de la compania de stat rusă Gazprom către UE.

author avatar
Andrei Coman
136 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger