AcasăȘTIRI EXTERNEUE va admite un nou regulament care să asigure reumplerea depozitelor de...

UE va admite un nou regulament care să asigure reumplerea depozitelor de gaz

UE va admite un nou regulament care să asigure reumplerea depozitelor de gaz

UE va accepta un nou regulament care să asigure reumplerea depozitelor de gaze, relatează AzVision.az cu referire la Comisia Europeană.

Potrivit informațiilor, la 27 iunie, comisarul pentru energie, Kadri Simson, va reprezenta Comisia Europeană la Consiliul pentru Energie de la Luxemburg. Miniștrii vor urmări să ajungă la o abordare generală cu privire la propunerile Comisiei de modificare a normelor UE în materie de energie regenerabilă și de eficiență energetică, ca parte a pachetului „Fit for 55” pentru punerea în aplicare a programului „Green Deal” al UE.

De asemenea, se așteaptă ca miniștrii să adopte un nou regulament al UE care să asigure reumplerea depozitelor de gaz în întreaga UE, propus de Comisie în martie anul trecut pentru a consolida securitatea aprovizionării cu energie în perspectiva iernii viitoare. În plus, aceștia vor evalua progresele înregistrate în cadrul Consiliului în ceea ce privește noile norme propuse pentru reducerea emisiilor de metan în sectorul energetic și pentru îmbunătățirea performanței energetice a clădirilor.

Comisarul va discuta cu miniștrii despre situația energetică generală a UE în contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei, inclusiv despre planurile naționale de pregătire și posibilele măsuri suplimentare.

„Trebuie să ne intensificăm pregătirea în mod coordonat și să promovăm toți pilonii planului nostru REPowerEU: diversificarea, energia verde și economiile de energie. Acest Consiliu Energie este un moment cheie pentru a face acest lucru, prin avansarea activității noastre legislative privind energiile regenerabile, eficiența energetică și stocarea gazelor„, a declarat Simson.

author avatar
Andrei Coman
274 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger