AcasăȘTIRI EXTERNEUE şi-a umflat muşchii: Germania a dat şi ea undă verde!

UE şi-a umflat muşchii: Germania a dat şi ea undă verde!

RĂZBOI ÎN UCRAINA. „Sancțiunile” UE: Germania nu vrea embargou pe gazele și petrolul lui Putin

Nemţii au anunțat că Germania este pregătită să oprească importurile de petrol rusesc, pregătind terenul pentru interzicerea completă a acestora de către toate țările Uniunii Europene.

Vestea a venit pe fondul unui refuz anterior al Germaniei de a adopta un embargou total al petrolului din Rusia. Însă, oficialii din Berlin sunt acum dispuși să facă acest lucru cât timp li se oferă timp să găsească alternative.

Ar urma creşteri masive de preţuri

Ministrul Economiei Robert Habeck și vice-cancelar în coaliția de guvernământ de la Berlin a avertizat că oprirea importurilor de petrol din Rusia ar afecta serios celei mai mari economii ale Europei, inclusiv întreruperi în aprovizionare și „creșteri enorme de prețuri”.

Liderii de la Berlin deja tăiaseră importurile de petrol rusesc de la 35 la sută înaintea invaziei Ucrainei la 12 la sută. Cancelarul german Olaf Scholz a spus că Germania vrea legături mai strânse cu țările care împărtălesc valori democratice în regiunea Asia-Pacific, vizitând astfel Japonia în locul partenerului de comerț cel mai important – China.

„Dacă și ce decizie va lua guvernul rus în această situație, nu putem decât să speculăm. Trebuie să ne pregătim pentru asta și, după cum am spus, deja am început să ne pregătim înainte să înceapă războiul. Știm ce avem de făcut”, a spus Scholz.

author avatar
Andrei Ștefan
812 afisari

9 COMENTARII

  1. Criza majora, prinsi total nepregatiti si el vorbeste de ,,impartasirea unor valori democratice” ! Cand au achiesat aiurea la sanctiunile economice dictate impotriva Rusiei, la presiunea SUA(diabolici dar dau doua lovituri, una Rusiei si alta chiar UE) era asa de greu de anticipat reversul ?! Cand esti doar politruc, iata ca se poate.

  2. Nemtii ar face mai bine sa isi rezolve problema tezaurului national, aurul lor este in america iar americanii refuza sa il dea inapoi, nu ii lasa nici sa il inspecteze. Probabil ca tot in numele democratiei se ling in c*r unul e altul.

  3. Gata cu șantajul cu petrol și gaze. Au încălcat contractele ferme, au pierdut încrederea occidentală și cu asta jocul s-a încheiat. Odată desprinderea făcută – și se va face până la sfârșitul anului – rușii rămân să baltească pe rezervele lor de petrol și gaze, care nu le vor mai alimenta vistieria de război. Așa că Federația Rusă va ajunge o a doua Coree de Nord, clocind niște gaze sau petrol pe care nu le mai vrea nimeni la dimensiunea actuală. Sunt pe cea mai bună cale să ajungă la sapă de lemn. Drum bun, cale bătută, criminalilor.

    • Visezi frumos si te imbarbatezi singur. Vezi sa nu-ti faci harakliri cand te vei izbi cu capul de realitatea cruda a zilei de maine. Rusia va castiga acest razboi cu NATO si multe dintre tarile membre vor iesi rau de tot hartanite din aceasta inclestare.

      • Zau, ti se pare merge spre castig ciuma rosie, cea care ne-a luat pamanturile si ne-a masacrat / jefuit atitia ani? Pai lasa atunci sa castige, iar daca tot castiga, sa te vedem pe tine facandu-ti „harakliri” cand or sa-ti intre in casa, ca in ’44.
        Un razboi trucat ca in filmele cu karate, „acuma dau eu, acuma dai tu”.

  4. Rusii au cui sa vinda petrolulu si gazul si o vor face dar putregaiul de colhoz UE va intre in faliment in interesul diavolului drogat de peste Atlantic

  5. Când 80% din exporturile rusești de gaze merg încă spe UE, șansa ca destinația să le fie schimbată este 0! Conducte spre destinații alternative – nema! Piețe alternative – cangi! Înlocuirea destinațiilor de export va lua 10-15 ani. Vor trebui investiții de miliarde, veniturile fiind tot 0. Ce trebuie înțeles este că încrederea principalului beneficiar actual (UE) față de Rusia s-a volatilizat. Obiectivul politic este boicotul gazului rusesc și acesta va fi îndeplinit. Status quo ante este imposibil. Așa că Europa va merge înainte fără Rusia.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger