AcasăȘTIRI EXTERNEUE se mobilizează împotriva Rusiei: miniștrii Apărării iau decizii cruciale

UE se mobilizează împotriva Rusiei: miniștrii Apărării iau decizii cruciale

razboi ucraina UE se mobilizează împotriva Rusiei: miniștrii Apărării iau decizii cruciale

Josep Borrell convoacă o întâlnire cu miniștrii Apărării din blocul comunitar pentru a discuta despre conflictul din Ucraina. Agenda se va concentra pe „nevoi urgente” și coordonarea asistenței statelor membre către ucraineni, potrivit unui tweet postat de Josep Borrell.

Ruşii s-au enervat

Kremlinul a acuzat UE de comportament ostil faţă de Rusia, şi a specificat că furnizarea de arme către Ucraina a fost „periculoasă şi destabilizatoare”, acest lucru demonstrând, astfel, că Rusia a procedat corect în eforturile de a demilitariza statul vecinul.

Occidentul a intensificat în ultimele zile furnizarea de arme către Ucraina, pentru a ajuta statul ucrainean să se apere împotriva invaziei Rusiei, pe care Moscova o numeşte „operaţiune militară specială” menită să protejeze civilii.

Ucrainenii se refugiază în România

Aproximativ zece mii de persoane au intrat în ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Siret, în ultimele 24 de ore, mai mult de jumătate fiind cetăţeni ucraineni. Printre cei care au intrat în ţară prin PTF Siret, părăsind Ucraina din cauza războiului, se află studenţi, expaţi, turişti.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Suceava, Ilie Poroch Seriţan, a precizat că, în ultimele 24 de ore, au intrat în România, prin PTF Siret, 9.954 de persoane, 5.780 fiind cetăţeni ucraineni.

author avatar
Andrei Ștefan
167 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger