AcasăȘTIRI EXTERNEUE se luptă cu hârtia igienică din Rusia dar nu-i interzice diamantele

UE se luptă cu hârtia igienică din Rusia dar nu-i interzice diamantele

UE se luptă cu hârtia igienică din Rusia dar nu-i interzice diamantele / Foto: printscreen

UE va aplica sancțiuni împotriva industriei siderurgice și IT din Rusia, dar nu și împotriva diamantelor De asemenea, pe lista propusă sunt articole de uz casnic de uz curent, cum ar fi produsele de înfrumusețare, și hârtia igienică.

Uniunea Europeană intenționează să interzică importurile de mai multe produse din oțel din Rusia și să interzică exportul anumitor semiconductori în Rusia, potrivit ultimei propuneri de sancțiuni a Comisiei Europene, consultată de Politico.

La grămadă, deodorante, machiaj, Alexandr Dughin, un cântăreț

Cu toate acestea, un element omis de pe listă este reprezentat de diamantele rusești – o omisiune care va face fericită Belgia și industria sa înfloritoare de diamante din Anvers. În schimb, Comisia vrea să interzică importul „anumitor elemente utilizate în industria bijuteriilor, cum ar fi pietrele și metalele prețioase”. De asemenea, dorește să sancționeze Alrosa, cea mai mare firmă de exploatare a diamantelor din Rusia.

Proiectul de text, pe care Comisia l-a prezentat miercuri ambasadorilor UE, dar care mai are nevoie de semnătura celor 27 de țări UE, urmărește în principal să folosească o serie de noi interdicții de export și de import pentru a înăspri regimul de sancțiuni existent al blocului. Iar țintele variază de la articole de uz cotidian la componente tehnologice care alimentează armata rusă.

De exemplu, noul proiect de norme ar elimina importul de bunuri considerate a genera venituri semnificative în Rusia, cum ar fi „preparate de înfrumusețare sau de machiaj”, „produse pentru bărbierit, inclusiv produse pre și aftershave, deodorante personale”, precum și săpun și hârtie igienică.

În ceea ce privește exportul, componentele semiconductorilor, sau cipurile, nu vor mai putea fi trimise în Rusia. Exporturile de avioane către Rusia vor fi, de asemenea, interzise dacă noul pachet de sancțiuni va fi adoptat.

În sectorul serviciilor, propunerea de sancțiuni prevede ca fiind ilegală „furnizarea de servicii de arhitectură și inginerie, servicii de consultanță juridică și servicii de consultanță IT” către companii și persoane din Rusia sau către guvernul rus.

În plus, blocul urmează să sancționeze aproape 30 de persoane și opt companii, inclusiv pe filosoful și strategul de dreapta Alexandr Dugin și pe cântărețul Nikolai Rastorguiev, precum și pe cel mai mare acționar al producătorului de arme Kalașnikov, Alan Lușniakov.

author avatar
Tudor Borcea
234 afisari

1 COMENTARIU

  1. Nu interzice nici aurul, nici petrolul, ăsta cumpărându-l via China, nici uraniul, nici… multe.
    Doar dobitocii ăia patentați, slugile muricanilor din bruseală, nu pricep că nu poți renunța a bogățiile naturale ale mujicilor. Nu ne convine dar aia este, sunt ale lor și toată lumea are nevoie de ele. Nu doar eropenii ci și alții. Și muricanii importă la greu diverse materii prime de la ei, atenție.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger