AcasăȘTIRI EXTERNEUE provoacă, decisiv, Federația Rusă. Europa, la un pas de dezastrul nuclear

UE provoacă, decisiv, Federația Rusă. Europa, la un pas de dezastrul nuclear

Europa, în pragul unui război nuclear

Rezoluția împotriva Federației Ruse și a Belarusului, adoptată de Parlamentul European, spulberă orice șansă de rezolvare a conflictului pe cale diplomatică. Practic, UE rupe toate legăturile cu Rusia și cere condamnarea lui Putin pentru crime de război. Mai mult, Uniunea Europeană ordonă tuturor statelor să înarmeze Ucraina și anunță începerea exercițiilor militare ale NATO. O declarație de război care anunță dezastrul nuclear.

Așa cum avertiza Vladimir Putin, un război dintre NATO-UE și Federația Rusă, cu forțe vădit disproporționate, nu are decât o singură soluție: conflictul nuclear. Conectată emoțional la drama războiului din Ucraina, populația Europei pare total deconectată de la pericolul iminent al dezastrului nuclear. O coaliție mondială împotriva invadatorului de la Kremlin, cu câteva excepții, lasă, efectiv, Federația Rusă fără alternativă.

Declarațiile războinice ale NATO-UE împing la o escaladare fără precedent a conflictului, iar soluțiile retragerii Rusiei și intrării Ucrainei în NATO nu sunt agreate la Kremlin. Rezoluția adoptată de Parlamentul European împotriva Federației Ruse și a Belarusului pornește de la îndemnul de a continua eforturile diplomatice, cerând, în același timp, intrarea Ucrainei în NATO, adică exact motivul conflictului invocat de Federația Rusă. În ce privește recurgerea la arme de distrugere în masă, parlamentarii reamintesc obligațiile internaționale ale Rusiei, amenințând, totodată, că orice provocare la frontiera oricărui stat membru al UE sau orice atac asupra navelor din bazinul Mării Negre poate duce la o și mai mare escaladare a conflictului.

Nimic pentru Rusia, nimic din Rusia

Rezoluția Parlamentului European obligă, efectiv, toate statele membre ale UE să rupă orice legături economice și financiare cu Federația Rusă, producând, astfel, o catastrofă economică inimaginabilă pentru aproape toate țările europene, pentru care nu se prea întrevăd soluții. Astfel, se cere limitarea importului celor mai importante produse de export rusești, inclusiv al petrolului și gazelor, blocarea tuturor băncilor ruse din sistemul financiar european, interzicerea accesului Federației Ruse și al Belarusului la sistemul SWIFT. Totodată, se solicită interzicerea achizițiilor publice în UE de bunuri și servicii provenite din Rusia și Belarus, interzicerea exportului de produse de înaltă tehnologie și de bunuri strategice către piața rusă, precum și închiderea porturilor și a spațiului aerian UE pentru navele și aeronavele rusești. Potrivit rezoluției, statele membre și țările aliate care au sisteme de acordare a dreptului de ședere în schimbul investițiilor vor fi obligate să revoce autorizațiile de ședere deținute de persoane din Rusia cu o mare avere netă și de familiile acestora și să înghețe activele din UE ale oligarhilor apropiați conducerii ruse și ale familiilor acestora.

Se cere intervenția Chinei

Europarlamentarii au cerut Chinei să își folosească influența asupra Rusiei pentru a pune capăt actualei agresiuni. Pe de altă parte, însă, statele UE au fost obligate să accelereze furnizarea de armament Ucrainei, solicitându-se și lansarea unor exerciții militare comune. Mai mult, țările UE trebuie să anuleze licențele de software pentru echipamente militare și civile din Rusia și Belarus, în special pentru cele utilizate la comunicații și navigație prin satelit. Rezoluția Parlamentului European a fost trimisă și Federației Ruse și Belarusului.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
4.771 afisari

28 COMENTARII

  1. Niște impotenți cu sortulete cer Chinei nu știu ce. Pai bai proștilor nu va este clar ca Putin este înțeles cu Xi Jinping și China se pise pe voi? Nu mai sunteți nimic, decât eventual sclavii lui Bideu care a spus în fata Congresului ca US nu lupta cu Rusia în Ucraina. V-a lăsat în offside uncle Sam și ați apelat la China? Ați bătut la ușă care este închisă. Plângând după Ucraina, cu pământ romanesc în ea, (M) UE, cu madame Futsula in frunte este pe toboganul istoriei.

    • Cand stai pe un munte de bani cum e bugetul Germaniei si Frantei si-l arunci pe ajutoare date ciorilor si cailor troieni americani in UE, in loc sa-ti faci o forta strategica corespunzatoare, asa patesti.
      Poate incepe sa se trezeasca si Asia indepartata, namely Coreea de Sud si Japonia si sa-si scuture intelegerile de „securitate reciproca” pe care le au cu colosul cu picioare de lut. Coreea de Sud am vazut ca da semne.

  2. Articolul asta e o pura speculatie,in care cititorul este trimis in lumea sf-urilor.Pana maine vom vedea ca nu este adevarat

  3. Daca astia au vorbit toti cu putin cum de au reusit sa l aduca sa calce pedala razboiului, ce i au cerut sau cu ce l au amenintat neomarxistii astia i au zis ca daca nu marseaza cu nom il ucid? !!!

  4. Nu le-a iesit cu vaccinarea, vor sa incerce cu bomba nucleara. In mod sigur pentru ei au adaposturi pregatite. Suntem prea multi.

  5. “Bravo” Europa! Nu doar ti-ai taiat creanga de sub picioare renuntand la gazele rusesti, dar te-ai dus si pe marginea prapastiei dezastrului nuclear! Resetul e aproape, dar sa vedem daca se va face cu sau fara nucleare.

  6. Nu-i pupa nimeni in kur pe rusi, ceea ce este necesar e ca tarile sa dezvolte IN PACE relatii economice si de alta natura, Europa neputand inlocui pe termen scurt gazele rusesti, poate doar partial prin redeschiderea centralelor pe carbune. Nu trebuia bagat batul prin gard rusilor. Ucraina trebuia lasata asa cum este, o tara zona-tampon intre UE/NATO si Rusia, si nu se ajungea la razboi. Europa va suferi mult (si deja o face) din cauza crizei de gaze naturale. Dar sa tai toate posibilitatile de dialog si sa lasi celui pus la colt nuceara ca singura optiune intrece orice inchipuire, chiar soer sa nu fie asa.

  7. Asta e clar vre-o miscare a celor din Clubul de la Davos, mai precis a grpului ala din Cultul Covidian a nazistului hitlerist german de Klauss Schwabb, ala care manuie pe toti politicienii korupti din Occident !! E clar ca numai poporul o sa sufere, fiindca ordinarii astia si-au pus deoparte totul pe o perioada de 2-3 ani de zile in bunkarele lor subterane, iar ceilalti o sa si-o ia in mana, toti idiotii inutili de cobai vaxxinati in cap cu n doxe de ser covidian !! Luati cu paine, bai, sa nu va stea in gat, bai maimutoilor din Occidentul ateu si decadent, o sa aratati ca niste stafii in maxim 2 ani, la ce Foamete o sa faca astia !! Ha ha ha 🙂 Acum sunt ultimii ani ai Apocalipsei, toti fazanii vaxxinati in cap intai o sa dati coltul, iar apoi veti ajunge in Iad, bai zeilor, adica cimpanzeilor !! Ha ha ha 🙂 E clar ca o sa fie WW3, si e foarte clar ca o sa fie unul nuclear, ceea ce deja e Game Over fo Everybody, cei ramasi, cativa zombi de canibali o sa se manance, la propriu, pentru niste coji de copaci !! Ha ha ha 🙂 Hai, bai coabilor, la inca o tura de vaxxinare in cap, cica altfel nu va mai faceti niciodata bine, cam asa ceva a zis sefa retardata a Cultului Covidian, nazista aia imputita de Ursulla von der Pfizer !! Ha ha ha 🙂

  8. Anonim :
    V-am spus si zilele trecute acelasi lucru .
    Este lucrarea lui soros si a sustinatorilor lui pe care ai doare in c.. ca vor muri oamenii .
    Javra de ursula este si altii de pe la Bruxelles , scoliti de Forumul lui soros , sant doar niste unelte ale celor de la Davos .
    Oricum va fi vai de noi toti cei reprezentati de nemernicii astia .
    Mergeti mai bine si cumparati iod de la farmacii .

  9. Europa e plina de „idiotii utili” ai SUA. Cand le vor intra economiile in recesiune….sa vedem ce o sa faca.

  10. este o vrajeala ca tarile occidentale cer chinei nu stiu ce interventie , de fapt atata razboiul prin livrari de arme si munitii . le curg balele dupa ucraina , tara bogata si cu resurse umane ,si naturale ,exact ce le lipseste si ce vor de fapt .

  11. Latrina 3 ,a inventat un nou tip de fake news , fake news bun , ala dat de ei . nu era de ajuns ca au dat imagini de la un joc video drept scene de razboi din Ucraina , dar au invitat o individa care zicea ca-i medic sau ceva si spunea ca putin trage sa moara ca are nu stiu ce boli , in conditiile in care , chiar ei au dat imagini cu putin care facea baie in ape inghetate sau juca hochei sau mergea calare . gadea si ai lui si-au pierdut si ultima bruma de bun simt . rusine , banul nemuncit , pe propaganda , dezumanizeaza !

  12. Măi autoare de doi bani!
    Cum dracu „provoacă” Europa, atunci când tancurile rusești calcă sub șenile autoturisme cu oamenii înlăuntru, când se trage cu rachetele în orașele ucrainiene, când peste un milion de femei și copii din Ucraina iau drumul refugiului, în miez de iarna, cu doar ceea ce au pe ei, doar pentru a supraviețui? Justificarea războiului? Nu e admisibilă. Punct.
    Trăiești într-o lume paralelă. Să-ți fie rușine pentru elucubrațiile debitate!

  13. Pentru ambițiile imb3cililor din mUE, nato și idi0țil0r amerloci,trebuie să sufere atâtea popoare.Ce aș vrea să le dea Putin mooie la toți.

  14. Corect, arestați Futsula von Pizder pentru vaxxan dar și pentru imbarligatura pe care o țese între Romanica și Polonia, ca să ce? ca de refugiați o doare fix în cot. Ale cui interese le poarta pe persoana fizica? ale lui Soros? ale Rotshildtilor? Ca ale UE in nici un caz. Pentru ce a venit în Ro? Să-i vadă la fata pe refugiații ucraineni? sau cumva legat de ajutoare militare pentru Ucraina? Mars acasă javra ca destul ați jefuit Ro, nu o mai băgați și într-un război ce nu este al ei.

  15. Mai soluție diluata, ți-am mai spus ca nu ești numai neinformat dar ești și retardat și nu poți analiza fenomenul în evoluția lui. Pai 8 ani de zile, adică din 2014, cât au „tocat” cu artileria minoritatea rusofona di estul Ucrainei și s-au pisat pe acordurile de la Minsk, ukropii n-au provocat ma Rusia? Și acum o fac pe back blocs boys sau back street boys, cum vrei s-o iei. Adică pe înțelesul tău, acum ukropii in loc sa iasă la bătaie, ca asta și-au dorit, în fata orașelor, stau ascuși printre blocuri punând în pericol viata civililor, inclusiv a familiilor lor. Nu degeaba ii acuza rusii ca folosesc civilii scut uman. Deci ce vezi tu la TV este consecința faptelor ukropilor. Bravi soldati ukropii ăștia, vajnici apărători ai lor precum solutia diluata a noastră. Du-te tata la desene animate ca politica și războiul „este” grele pentru tine.

    • Și în 2014, și acum, Rusia a încercat, cu tancul, să modifice frontierele unei țări vecine. Este inadmisibil, din punct de vedere al dreptului internațional. Și Crimeea, și Donbas și Luhansk sunt teritorii ocupate, aparținând de jurae Ucrainei. Fără discuție. Teza că frontierele trebuie să se suprapună cu teritorii etnic omogene este pur fascistă.
      Pentru cultura ta generala, Ucraina e stat fondator al ONU, alături de URSS!
      Probabil ca bătrânelul călcat, cu mașină cu tot, de șenila tancului rus e inamic public nr. 1. Probabil ca femeile disperate, care caută doar să-și salveze viața (peste un milion într-o săptămână) sunt o invenție a propagandei occidentale.
      Pe scurt: ceea ce nu înțelege un redus mintal ca tine este că nu există nicio justificare pentru războiul de agresiune.
      Bun – rău președintele ucrainienilor a fost ales cu 70% din voturi. Nimeni și nimic nu justifică etichetarea lui ca neo-fascist și schimbarea din funcție cu tunul. Să ne intelegem: rușii sunt agresorii. Ei sunt unde n-au ce căuta, nu invers.

    • Te exprimi ca o cizma (rusească) iar teoriile care le silabisești sunt propaganda moscovită pură. Credeam că e ceva de capul, tău dar oricât scutur e de pomană. Bălcește-te în troaca ta în continuare.

  16. voi mai avea incredere in ue cand se va rezolva dosarul de coruptie ursula si ursulu -pfizer .

  17. Pai vezi ca vii de-acasă mai minte creata, soluție de apa de ploua în beci. Pai soluția asta fascista au încercat sa o aplice ukropii prin lipsirea de drepturi si ukropizarea tuturor minorităților. Vezi ca și grecii sunt pe-aproape din perspectiva asta. Dar minoritatea rusofona nu a vrut iar Rusia nu i-a lăsat de izbeliște precum noi pe minoritatea românească din Ucropistan. C-am mai văzut un prost din Cernăuți la TV spunând ca el a pregătit cocktailuri Molotov pentru rusi. Atunci lasă să vă f… Ukropii dacă rusii, care spun ca Bucovina de N. este românească, nu sunt buni. Doamne! Mulți prosti mai sunt pe toate drumurile!

    • Te exprimi ca o cizmă (rusească), iar tezele pe care le silabisești sunt propagandă moscovită pură. Credeam că e ceva de capul tău, dar oricât scutur văd că e de pomană. Bălcește-te, în continuare, în troaca ta!

  18. Orice s-ar spune, speculația cu folosirea arsenalului nuclear nu este credibilă. La puterea nucleară a Rusiei, SUA și altor state sunt de ajuns câteva lovituri bine țintite și ce nu a distrus COVId-ul va distruge muniția nucleară fără să mai sperăm la vreo resetare. Viața pe planeta Pământ va fi imposibilă pe zeci și chiar sute de ani, dacă ființa umană va supraviețui, în anumite condiții. Nici adăposturile antiatomice nu ne scapă de distrugere. De unde iei apa și alimentele? Care va fi gradul de contaminare radioactivă? Ne vom hrăni cu radiații? Iată de ce cred că rușii nu sunt chiar atât de iresponsabili și să provoace un dezastru nuclear, din care nici ei nu pot scăpa. Nu uitați, avaria de la Cernobâl a pus pe jar toată Europa. Și nu a fost decât un accident. Închipuiți-vă că muniții de zeci până la câteva megatone ce apocalipsă va crea. Soluția de rezolvare a problemei ucraineano-rusă, nu este decât în diplomație, în concesii reciproc avantajoase și nu în a ne arăta mușchii.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger