AcasăȘTIRI EXTERNEUE loveşte în ruşii de rând: a suspendat acordul privind vizele! Dar...

UE loveşte în ruşii de rând: a suspendat acordul privind vizele! Dar asta nu e totul

Rusia a declarat că impune sancţiuni pentru un număr mai mare de responsabili ai Uniunii Europene ca răspuns la ceea ce Moscova afirmă că este o politică „antirusească neprietenoasă” a Occidentului.

Asta s-a întâmplat întrucât Kremlinul a anticipat că UE va aproba suspendarea completă a acordului UE cu Rusia privind un regim simplificat de vize pentru ruși, taxa de viză este majorată și durata procesării vizelor este mărită. Ceea ce s-a decis vineri.

Taxa creşte de la 35 de euro la 80 de euro

Suspendarea acordului va duce la o creștere a taxei de viză de la 35 de euro la 80 de euro pentru cetățenii Federației Ruse, la necesitatea de a furniza documente suplimentare pentru eliberarea unei vize, la o creștere a timpului de eliberare a vizei (această perioadă, în unele cazuri, poate fi mărită la maximum 45 de zile), precum și la respectarea unor reguli mai stricte pentru eliberarea vizelor cu intrări multiple.

Astăzi, Consiliul a aprobat decizia de suspendare completă a acordului privind regimul simplificat de vize dintre UE și Rusia. În consecință, cetățenii ruși vor fi supuși regulilor generale ale codului de vize”, conform unui comunicat publicat pe site-ul Consiliului UE.

„Nu vom permite nimănui să ne impună vreun tip de decizie. Nu trebuie să facem nimic care să contravină intereselor noastre„, a reacţionat Putin.

author avatar
Andrei Ștefan
431 afisari

3 COMENTARII

  1. UE canci gaz la iarna! Măscăriciul z e fericit.s
    Spurcată e lumea în care trăim

  2. Dupa rupere , nu cred ca vor sa vina rusii. Sunt alte locale de vacanta mai bune. China india brazilia sud africa. Si inca multe tari care nu vor jugul amerlocilor. Welcome to a new world.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger