AcasăȘTIRI EXTERNEUE începe războiul gazelor cu Rusia / Descinderi la sediile Gazprom din...

UE începe războiul gazelor cu Rusia / Descinderi la sediile Gazprom din Berlin

UE începe războiul gazelor cu Rusia / Descinderi la sediile Gazprom din Berlin

Oficialii Comisiei Europene din domeniul antitrust au percheziţionat joi birourile Gazprom din Germania, ca parte a unei anchete în curs de desfăşurare asupra preţurilor la gaze.

Potrivit informațiilor, care nu a putut fi verificate independent, au fost efectuate inspecții la două dintre subsidiarele germane ale Gazprom: Gazprom Germania GmbH și Wingas GmbH.

Bruxelles a început să strângă dovezi, din octombrie anul trecut, pentru a vedea dacă Gazprom și alți furnizori de gaze manipulau piața în perioada în care preurile energiei au crescut, scrie Politico.

Bruxelles pregătește anchetarea Gazprom

În ianuarie, comisarul pentru Concurență, Margrethe Vestager, a declarat a cerut și încă așteaptă informații de la Gazprom.

„Este într-adevăr provocator să ne gândim că o companie, având în vedere creșterea cererii, limitează oferta”, a spus Vestager. „Acesta este un comportament destul de rar pe piață”, adăugat ea.

O percheziție la sediile Gazprom ar putea fi un semn că Vestager va deschide o anchetă oficială asupra gigantului rus.

Miercuri după-amiază, nu au existat semne vizibile ale unei percheziții la birourile Gazprom Germania din Markgrafenstrasse din Berlin, personalul negând orice astfel de vizită din partea autorităților. Purtătorii de cuvânt ai Comisiei Europene și Gazprom Export au refuzat să comenteze orice inspecție.

Tensiuni la vârf Rusia-Occident

În 2011, birourile Gazprom din Berlin au fost percheziționate de autoritățile de concurență ale UE, ca parte a unei operațiuni multinaționale care acoperă 20 de locații din 10 țări.

Această anchetă a dus la o înțelegere, în 2018, în care Gazprom nu a plătit nici o amendă, dar a acceptat să-și modifice practicile contractuale în Europa Centrală și de Est – un acord confirmat de instanțele UE luna trecută.

Tensiunile dintre Rusia și Occident sunt la vârf, după invadarea Ucrainei și după ce Vladimir Putin a anunțat că exporturile rusești de gaze vor fi plătite în ruble.

author avatar
Tudor Borcea
557 afisari

2 COMENTARII

  1. O tara de minti stralucite in creiere de dobitoci .Asta a fost Germania dintotdeauna si asa va fi de acum incolo.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger