AcasăȘTIRI EXTERNEUE îi face prima concesie lui Biden

UE îi face prima concesie lui Biden

UE îi face prima concesie lui Biden

Uniunea Europeană a dat, miercuri, 16 iunie, undă verde pentru revenirea turiștilor americani, chiar și nevaccinați, și urmează să aprobe primele pachete naționale de stimulare pentru a atenua daunele economice ale pandemiei Covid-19.

Dacă epidemia, care a ucis cel puțin 3.824.885 de oameni în întreaga lume, scade în Occident, situația se deteriorează în Rusia, unde primarul Moscovei a decretat obligatorie vaccinarea împotriva Covid-19 în sectorul serviciilor pentru a contracara o evoluție „dramatică”.

Pe măsură ce se apropie vacanțele de vară, ambasadorii celor 27 au dat undă verde pentru adăugarea SUA pe lista țărilor și teritoriilor ai căror călători, chiar și nevaccinați împotriva Covid-19, pot fi admiși pe teritoriul blocului comunitar, au indicat surse europene, scrie Le Point.

În afară de Statele Unite, Albania, Liban, Macedonia de Nord, Serbia, Taiwan, Hong Kong și Macao au fost adăugate la această listă care până atunci cuprindea opt țări (Japonia, Australia, Israel, Noua Zeelandă, Rwanda, Singapore, Coreea de Sud și Thailanda).

Peste 600.000 de decese au îndoliat America

UE și-a închis frontierele externe în martie 2020 pentru călătorii neesențiale și a stabilit pentru un an o listă scurtă, actualizată periodic, a țărilor terțe ai căror rezidenți au voie să călătorească în Europa.

Europenii se bazează în special pe situația epidemiologică a țărilor și pe progresul campaniei sale de vaccinare, iar țările pot fi incluse dacă au înregistrat mai puțin de 75 de cazuri de Covid-19 la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile.

Acesta este cazul Statelor Unite (73,9), care a trecut însă pragul de 600.000 de decese, marți. „Un trist jalon”, a deplâns președintele Joe Biden, solicitând americanilor să se vaccineze „cât mai curând posibil”.

Datorită campaniei de vaccinare, numărul deceselor zilnice a scăzut într-adevăr considerabil și a permis o revenire aproape normală în cea mai mare parte a țării. Aproape toate restricțiile au fost ridicate, marți, în California, precum și în New York, unde 70% dintre adulți au primit cel puțin o doză de vaccin.

author avatar
Tudor Borcea
346 afisari

1 COMENTARIU

  1. dar SUA ce concesii /nu/ fac Romaniei ca nu renunta la viza de intrare pt cetatenii romani?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger