AcasăȘTIRI EXTERNEUE a aruncat gazul rusesc pe GNL-ul de calitate îndoielnică al americanilor!...

UE a aruncat gazul rusesc pe GNL-ul de calitate îndoielnică al americanilor! Contract baban între liderii europeni şi SUA

Gaze-MareaNeagraUE a aruncat gazul rusesc pe GNL-ul de calitate îndoielnică al americanilor! Contract baban între liderii europeni şi SUA

Acord istoric semnat între UE şi SUA. Ţările blocului comunitar vor achiziţiona, de-acum, gaz natural lichefiat (GNL) de la americani, într-o încercare de a reduce dependența Europei de energia rusească.

În baza înțelegerii, partea americană va furniza blocului comunitar cel puțin 15 miliarde de metri cubi suplimentari de GNL până la sfârșitul acestui an, potrivit anunțului făcut de președintele Statelor Unite, Joe Biden.

Liderul de la Washington a precizat, de asemenea, că SUA și UE vor lucra împreună pentru a găsi cele mai bune soluții privind independența de gazul rusesc, subliniind, totodată, că „securitatea este o cheie elementară în acest proces”.

Tranziţia la noile gaze va fi mai greoaie

Statele Unite vor că UE să încerec să renunțe la dependența de gazele rusești. SUA, împreună cu partenerii internaționali vor lucra împreună pentru a aduce 16 miliarde de metri cubi suplimentari de gaz lichefiat în acest an, astfel încât UE să nu mai cumpere gaz rusesc.

Va dura o perioadă de timp până când vom suplini necesarul de gaz, dar și infrastructura necesară, astfel încât familiile să treacă peste iarnă.

Investițiile pe care urmează să le facem trebuie să fie duble astfel încât să putem accelera acest proces pentru energia viitorului”, a spus Joe Biden, într-o conferință de presă comună cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Specialiştii atrag atenţia că acest gaz american ar fi de calitate îndoielnică, ce ar îngreuna activitatea din industrie.

Rusia, până acum, furnizorul nr.1 de gaze pentru UE

Rusia este un furnizor important de energie al Europei, iar războiul său cu Ucraina a contribuit la împingerea prețurilor la energie la cote record. Prețurile energiei creșteau deja înainte de invazie, pe măsură ce economiile au început să se redreseze din criza Covid.

Invazia Ucrainei a determinat UE să se angajeze să reducă utilizarea gazului rusesc cu două treimi în acest an, prin creșterea importurilor din alte țări și stimularea energiei regenerabile.

 

author avatar
Andrei Ștefan
716 afisari

9 COMENTARII

  1. Aaaa… Deci vom schimba un monopol pe altul. Nu vom lua gazul mujicilor care știm că-i bun și aproape dar vom lua ceva care nu știm ce cașitate are dar știm că-i de cel puțin 4 ori mai scump.

    Ăstea da „afaceri”? DE CE VĂ ADUCE AMINTE??? De doze cumva?

    • Totul e o mascarada și o hotie mascata. Elimini un furnizor de materie prima care constant a livrat cat au vrut europenii. EU creste pretul artificial la tot ,il elimina ulterior pe rus si-l introduce la preturi exorbitante pe bideu cu gazul lui lichefiat, construindu-i și terminale portuare scumpe pentru reconversie.

      • Scăpăm de robia gazului ieftin și bun de la ruși și asta e cel mai important lucru. Gazul de șist chiar dacă e scump și prost ne face mai independenți și mai liberi că vine tocmai din Ameriga. Eu deja simt democrația răcoroasă amerigană cum îmi pătrunde prin oase și prin facturi umflându-le. Avantaj UE.

  2. Crearea premiselor pentru acest contract este unul din motivele pornirii acestui război. Se ating doua obiective. 1. Se asigura desfacere pentru gazele americane provenite din șisturi, de aici calitatea mai slaba. 2. Cel mai important obiectiv, cam ascuns pentru dezbaterea publica, din motive lesne de înțeles, să nu supere pe dictatorul lumii, acest tip de aprovizionare cu gaze va da o lovitura mortala economiei europene, până acum principalul concurent economic, scoțând-o din joc. Cu preturi de 3-4 ori mai mare la gaze, cu o calitate mai slaba, vor creste enorm costurile de producție, si va conduce la o competitivitate mult mai slaba produselor europene. Doar gazul nu înseamnă numai cel folosit pentru încălzii sau prăjirea ochiurilor, dimineața, ci mai ales cel folosit in procesele industriale, in toate domeniile, dar mai ales in industria chimica, foarte dezvoltata in UE, si in producția de energie electrica, ca înlocuitor al cărbunelui, de care UE se dezice de o vreme încoace. Nu mai vorbesc de dificultățile creării infrastructurii , care impune costuri imense , timp îndelungat . Nu degeaba Germania nu este prea încântata de o asemenea rezolvare. Până la urma se va dovedi a fi o gogoașa umflata, ceva asemănător cu folosire banilor europeni, la noi, in Romanica, pentru construirea terenurilor de sport, in câmp, si pe pante adevărate.

    • Trebuiesc schimbate duzele de la aragaz și arzătorul de la centrala termică. Plătește biden.

  3. Democrații americani desfac șampaniile, au distrus Europa. Iar cretinoizii europeni isi aplauda propriul deces. O sa ajungem sa il plângem pe Ceaușescu

  4. N-am crezut ca aerianul de Biden poate fi așa de eficient, mai abitir decât Trump.
    Uite cum a reușit sa vândă gazele americane în Europa și sa distrugă economia europeana.
    Ideea e ca atât timp cât a fost Merkaloaia la butoane, nu a reușit.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger