AcasăȘTIRI EXTERNEUcrainenii susţin că l-au ucis pe amiralul Viktor Sokolov, comandantul Flotei ruse...

Ucrainenii susţin că l-au ucis pe amiralul Viktor Sokolov, comandantul Flotei ruse la Marea Neagră

Forţele armate ucrainene susţin că l-au ucis pe Viktor Sokolov, comandantul flotei ruse a Mării Negre, într-un atac fără precedent cu rachete asupra cartierului general al marinei din peninsula anexată Crimeea, săptămâna trecută.

Atacul a avut loc la ora la care în clădire se desfășura o reuniune a ofițerilor superiori ai flotei.

Ar fi folosit rachete de croazieră Storm Shadow/Scalp

Se pare că ucrainenii au folosit rachete de croazieră Storm Shadow/Scalp.

Consilierul ucrainean Anton Gherașcenko spune că loviturile cu rachete au provocat un adevărat carnagiu la sediul Flotei, zeci de ofițeri fiind uciși.

„Treizeci și patru de ofițeri au fost uciși, inclusiv comandantul flotei din Marea Neagră. Alți 105 ocupanți au fost răniți. Sediul este ireparabil”, au declarat forțele speciale ucrainene într-un comunicat pe rețelele de socializare.

„Comandantul Flotei ruse a Mării Negre, amiralul Viktor Sokolov, a murit în urma atacului cu rachete asupra sediului Flotei, alături de alți 34 de ofițeri. Alți 105 au fost răniți. Clădirea nu este potrivită pentru restaurare”, a scris pe Facebook, distribuind comunicatul Forțelor pentru Operațiuni Speciale ale Ucrainei, Anton Gherașcenko, consilier al Ministerului Afacerilor Interne din Ucraina.

author avatar
Andrei Ștefan
441 afisari

4 COMENTARII

  1. Oare cine ar putea crede că un comandant de rang înalt si statul său major sau alte servicii vitale ale unor armate vor sta pe timp de război taman în sediul lor central . Probabbil au afișat și programul de audiențe. Dar dacă spune un „consilier” ucrainian cum puteți să vă îndoiți… putiniștilor!!!

  2. Inca o minciuna urkana, printre atatea altele. Respectivul a aparut pe o filmare ulterioara atacului si era bine-mersi.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger