AcasăȘTIRI EXTERNEUcrainenii anunţă că au ucis o piesă grea din maşina de război...

Ucrainenii anunţă că au ucis o piesă grea din maşina de război a lui Putin. Era stăpân în Marea Neagră

Andrey PaliyUcrainenii anunţă că au ucis o piesă grea din maşina de război a lui Putin. Era stăpân în Marea Neagră

Căpitanul de prim rang Andrey Paliy ar fi fost ucis în timpul unor lupte intense, a anunţat, duminică, Statul Major al Ucrainei. Circumstanţele morţii sale sunt însă neclare, iar Moscova nu a comentat încă rapoartele.

Paliy a fost comandantul adjunct al flotei ruse de la Marea Neagră şi se crede că este primul ofiţer de navă ucis în invazie.

Rusia a încercat să accelereze invazia

Alţi câţiva lideri de rang înalt al armatei, care au fost forţaţi să intre în prima linie pentru a încerca să revitalizeze avansul blocat al Rusiei, au fost ucişi de forţele ucrainene.

Sâmbătă, Ucraina a susţinut că a eliminat încă un general-locotenent rus. Este vorba despre comandantul Armatei a 8-a a Districtului Militar de Sud al Federației Ruse, Andrei Mordvichev, care a fost ucis în urma unui atac al forțelor armate ale Ucrainei asupra aerodromului de la Cernobaevka.

7.000 de militari ruşi, ucişi

Statul Major al armatei ucrainene a mai precizat sâmbătă, potrivit BBC, că peste 14.000 de soldați ruși au fost uciși în cele trei săptămâni de la invazia Rusiei. Potrivit estimărilor serviciilor occidentale de intelligence, 7.000 de militari ruși ar fi fost uciși de armata Ucrainei.

De asemenea, între 14.000 și 21.000 ar fi fost răniți.

author avatar
Andrei Ștefan
639 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger