AcasăȘTIRI EXTERNEUcraina vrea România în război împotriva Rusiei! Ce le cere Zelinski autorităților...

Ucraina vrea România în război împotriva Rusiei! Ce le cere Zelinski autorităților de la București

Volodimir ZelinskiUcraina vrea România în război împotriva Rusiei! Ce le cere Zelinski autorităților de la București

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski lansează un apel către Formatul Bucureşti 9 de a ajuta țara sa şi de a exercita presiuni împotriva Rusiei invadatoare.

Oficialul a lansat vineri un apel către Formatul Bucureşti 9 (B9), în care se află România, Bulgaria, Ungaria, Estonia, Lituania, Letonia, Polonia, Slovacia şi Cehia de a oferi Kievului asistenţă în apărare, de a impune sancţiuni şi a exercita presiuni asupra Rusiei pentru a pune capăt ostilităţilor.

„Noi ne apărăm libertatea şi pământul. Dar avem nevoie de o asistenţă internaţională eficientă. Am discutat despre asta cu preşedintele Poloniei, Andrzej Duda. M-am adresat către B9 în legătură cu asistenţa în apărare, sancţiuni şi presiuni asupra agresorului. Împreună trebuie să aşezăm Rusia la masa negocierilor”, a scris Zelenski într-un mesaj pe Twitter. El a adăugat că Ucraina are nevoie de o coaliţie antirăzboi.

Zelenski a cerut ajutor de la Formatul „București 9”

Solicitarea lui Zelenski vine cu puțin timp înainte ca liderii țărilor din Estul Europei, la invitația lui Klaus Iohannis, să se reunească în Grupul B9.

Preşedinţii ţărilor participante la „Formatul Bucureşti 9” se întâlnesc, vineri, într-un summit extraordinar la Varşovia, pentru a aborda situaţia din Ucraina după invazia Rusiei asupra acestei ţări.

author avatar
Andreea Vlad