AcasăȘTIRI EXTERNEUcraina vrea România în război împotriva Rusiei! Ce le cere Zelinski autorităților...

Ucraina vrea România în război împotriva Rusiei! Ce le cere Zelinski autorităților de la București

Volodimir ZelinskiUcraina vrea România în război împotriva Rusiei! Ce le cere Zelinski autorităților de la București

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski lansează un apel către Formatul Bucureşti 9 de a ajuta țara sa şi de a exercita presiuni împotriva Rusiei invadatoare.

Oficialul a lansat vineri un apel către Formatul Bucureşti 9 (B9), în care se află România, Bulgaria, Ungaria, Estonia, Lituania, Letonia, Polonia, Slovacia şi Cehia de a oferi Kievului asistenţă în apărare, de a impune sancţiuni şi a exercita presiuni asupra Rusiei pentru a pune capăt ostilităţilor.

„Noi ne apărăm libertatea şi pământul. Dar avem nevoie de o asistenţă internaţională eficientă. Am discutat despre asta cu preşedintele Poloniei, Andrzej Duda. M-am adresat către B9 în legătură cu asistenţa în apărare, sancţiuni şi presiuni asupra agresorului. Împreună trebuie să aşezăm Rusia la masa negocierilor”, a scris Zelenski într-un mesaj pe Twitter. El a adăugat că Ucraina are nevoie de o coaliţie antirăzboi.

Zelenski a cerut ajutor de la Formatul „București 9”

Solicitarea lui Zelenski vine cu puțin timp înainte ca liderii țărilor din Estul Europei, la invitația lui Klaus Iohannis, să se reunească în Grupul B9.

Preşedinţii ţărilor participante la „Formatul Bucureşti 9” se întâlnesc, vineri, într-un summit extraordinar la Varşovia, pentru a aborda situaţia din Ucraina după invazia Rusiei asupra acestei ţări.

author avatar
Andreea Vlad
5.341 afisari

29 COMENTARII

  1. Nu sunt de acord cu ce se intampla dar
    sa ceara ajutor de la Bucuresti?
    păi poate ne spune ce ajutor n-(au) dat minoritatii romane din Buicovona de Nord pt a putea avea scoli si biserici in llimba romana si cum au fost ” ajutati ”de guvernul de la Kiev Da!
    Sa nu mai zic acum si de migrantii din Ucraina care acum ii baga in seama pe romani si fug in Romania si solicita adapost casa masa etc. Asa ca………..

    • Eram in vacanta in Alania in urma cu 12 ani. In hotel printre altii un grup de tineri betivani si curve din ucraina. Ptr ca ne deranjau toata noapte i-am batut bine iar replica uneia din curve care era basarabeanca si vorbea rusa a fost :”Si ce o sa zica prietenii nostri de la Moscova?”
      Chiar asa : Ce zic prietenii moscoviti?

  2. Dupa ce-a spus că România a invadat Bucovina de Nord ,acum vrea ajutor?
    Romania nu intra in război, Romania este neutră.Sa ne lase-,n pace bazaconia asta care și,-a distrus poporul

  3. I-auzi. Poate trecem si noi la atac din vest sa ne luam teritoriile si-i prindem la mijloc pe mujicii astia.

  4. Actoraș idiot, poate ai treabă sa mai faci niste eroi postmortem pentru că eu apărat o insulă românească de ruși

  5. Pai asta este și planul ca NATO sa poată întra în război. Sacrificarea Ro. Altfel ce rost avea ca Zelenski să-i ceara lui Ciuca sa respecte acordul militar semnat la Kiev? El încă mai urmează niște instrucțiuni. Asta este „binele” care ni-l face NATO. Ca doar nu de dragul și grija noastră ne-au băgat în rahatul asta.

  6. De ziua minoritatilor zelinski asta nici macara nu a recuoscut minoritatea romana traitoare in Ukrana! Mai mult romanii din Ukraina nu au scoli in limba romana asa cum ungurii au! Cei ce -si cereau drepturile europene -invatamint in limba romana erau redusi la tacere! a se citi ucisi de puterea de la kiev.Acum vreti voi ba haholilor ca poporul roman sa lupte de artea voastra?? ROMANIA TREBUIE SA FIE NEUTRA! Razboiul este intre doua tari NEPRIETENE NOUA ROMANILOR -Rusia si Ukraina! Care au mutat romanii din teritoriile ocupate de ei prin Siberia sau i-au ucis !

      • Ce ai pățit Tovarășe? Ai ordin sa iti rupi hainele de pe tine pentru o marioneta de doi bani? Ma gunoiule, din 40 încoace, ucrainienii au ucis peste 1 milion de romani si au ucrainizat cu forța cateva sute de mii. Pune mana pe cartea de istorie. Doar sa fi idiot sa iesi si sa iti aperi criminalul neamului tau

  7. Da, președinte de carton! Acușica sare România să vă apere c…ul, da’, mai întâi, dați-ne frumușel Bucovina + Insula Șerpilor, cereți-vă scuze pt declarațiile antiromânești și pt persecutarea fraților noștri și poate, poate punem o vorbă bună, la Dumnezeu, pentru voi.

  8. Am sa incerc sa ofer opinii obiective si rationale, nu pasionale:
    – Ucraina in acest moment are nevoie de ajutor si Romania ar trebui sa ajute cat de mult se poate, ca parte din NATO
    – E mai bine sa avem o Ucraina democrata ca vecin, eventual parte din NATO, decat o Rusie dictatoriala
    – Faptul ca Ucraina s-a purtat urat cu cetatenii de origine romana poate fi remediat in viitor, daca Ucraina este democratica
    – Romania, ca si intreg Occidentul a gresit uluitor in a intelege personalitatea lui Putin: narcisist, nesigur si arrogant
    – Romania a gresit pentru ca nu a crescut industria de armament, dotarile armatei si in general numarul de militari si instruirea lor
    – Nu judecati o natie numai dupa ce spun cei care nu sunt foarte isteti

    • In momentul de fata, de fapt de vreo 30 de ani, Ucraina e cel mai rau inamic al nostru. In nicio tara (exceptand Romania) romanii nu sunt atat de asupriti ca cei din Ucraina.

    • Nu prea te-ai uitat prin istorie, nene, sa vezi cum s-au purtat ”democratii” astia de ucrainieni, dealungul timpului, cu cei care nu erau cu ei de-o etnie. Sigur ca acum cu cei care cer ajutor trebuie sa ne purtam ca oameni civilizati. Stiti vorba aia cu ”dusmanul” tau ”e silit a recunoaste, ca esti bun si…etc”. Sa nu judecam acum. Va veni timpul. Sigur ca Romania a gresit cand a ascultat de un bou ca industria noastra este un morman de fiare vechi, toata nu numai cea de aparare. Aud ca ipochimenul vrea sa paraseasca acum Romania, ca cam pute pentru Neulander. Nu cred ca trebuie sa ne dam NOI cu parerea despre conducatorii unei natii, avand in vedere cam ce am votat noi.

    • Nu ai face tu bine sa te duci in Ucraina sa te inrolezi in armata si sa lupti contra rusilor mai bine?Ce avem noi sa luptam in Ucraina Inca nu este in N.A.T.O

  9. @Alex,
    Amestecati unele lucruri adevarate cu altele departe de adevar.
    Sincer, urmatoarea afirmatie m-a lasat cu gura cascata:
    „Faptul ca Ucraina s-a purtat urat cu cetatenii de origine romana poate fi remediat in viitor, daca Ucraina este democratica”

    Pai nu inteleg, pana acum Ucraina nu a fost democrata !? A impiedicat-o cineva sa se comporte frumos cu minoritarii romani ?
    Acum, daca o sa o ajutam o sa izbucneasca in lacrimi da caintza ? O sa ne zica: Promit ca nu mai fac ?
    Ciar atat de naivi ne credeti ( ca sa nu folosesc un cuvant mult mai tare ) ?
    Care-i asteptarea Dvoastra: sa intram in razboi de capul nostru de partea Ucrainei ?
    Spuneti-o in clar

  10. Adică să vin să lupt eu cu rușii ca să vi se întoarcă acasă oligarhii liniștiți , cum ai calculat ? nu mai bine îi recrutezi pe baștani ? Ca să nu moară amărâții fără să îi vadă de aproape

  11. Adica Romania sa declanseze operatiunea Barbarossa 2 ? Nu m-ar mira avand in vedere ce mascarici avem la Cotroceni si prin guvern !

  12. Implicarea unei tari NATO in razboi contra Rusiei poate duce la WWIII. Pana si secretarul NATO a spus ca NATO nu va participa militar la razboiul Rusia-Ucraina, si atunci de ce ne-am baga noi ca musca in lapte?

  13. CE SPUI TU STRAINE ?,TREZESTETE STRAINE! ,TARA TA-I DEPARTE !.
    BUCOVINA ESTE EA OCUPATA CHIAR SI ASA NU-I DE VANZARE,
    TU LIFTA SPURCATA ,N-AI CE SA -MI CERI .
    VENIVA VREMEA -NCARE SA SE INTOARCA SI BUCOVINA LA ROMANIA MARE.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger