AcasăȘTIRI EXTERNEUcraina. SUA: Artilerie și rachete rusești, „în poziții de tragere”. Se așteaptă...

Ucraina. SUA: Artilerie și rachete rusești, „în poziții de tragere”. Se așteaptă ordinul lui Putin

Ucraina. SUA: Artilerie și rachete rusești, „în poziții de tragere”. Se așteaptă ordinul lui Putin

Rusia a plasat în poziție de tragere piese de artilerie și lansatoare de rachete cu rază lungă de acțiune, amenințând Ucraina, potrivit unui oficial american.

Unele unități rusești și-au părăsit zonele de adunare, unde erau masate bară la bară, potrivit fotografiilor din satelit și încep să se deplaseze în „poziții de atac”, potrivit oficialului.

După atac, americanii vor fi orbi asupra stuației

Această mișcare marchează o schimbare față de duminică, când unele dintre unități părăsiseră zonele de adunare, dar nu luaseră încă ceea ce ar putea fi considerat drept poziții de atac.

SUA cred că Rusia va ataca Ucraina până la sfârșitul săptămânii, deși nu este încă sigur ce formă va lua, a spus oficialul, scrie CBS News.

Odată ce atacul rusesc va începe, cunoștințele SUA despre ceea ce se întâmplă vor scădea dramatic. Americanii nu vor avea trupe la sol și nici avioane de recunoaștere, iar atacurile cibernetice rusești și războiul electronic vor obstrucționa comunicațiile.

Oficialii americani spun că Rusia are acum 80% din forțele de care va avea nevoie pentru a lansa o invazie la scară largă, iar restul sunt pe drum.

Peste 100.000 de soldați ruși sunt adunați de-a lungul granițelor Ucrainei – la est, în Rusia, și la nord, în Belarus.

Scenariul unei agresiuni sub steag fals

Consilierul pentru securitate națională, Jake Sullivan, a avertizat, duminică, că președintele rus Vladimir Putin ar putea da ordinele pentru o invazie „în mod esențial în orice moment”.

„Rusia ar putea face acest lucru săptămâna viitoare, dar, desigur, încă așteaptă ordinul” lui Putin, a spus el.

Sullivan a recunoscut că există o reală posibilitate ca Rusia să lanseze un atac sub acoperire (atac cu steag fals) poate în regiunea Donbas din Ucraina, pentru a justifica o invazie.

În acest scenariu, serviciile ruse de informații ar putea „conduce un fel de atac asupra forțelor ruse prin procură în estul Ucrainei sau asupra cetățenilor ruși, iar apoi să dea vina pe ucraineni”, a spus Sullivan.

author avatar
Tudor Borcea
497 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger