AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. NATO a anunțat decizia: intră în război împotriva Rusiei?...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. NATO a anunțat decizia: intră în război împotriva Rusiei? / Summit incendiar la Bruxelles

NATOUcraina, singură în fața rușilor?! Stoltenberg: „NATO nu va trimite trupe de pace”

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, crede că este puțin probabil să existe un război complet între Rusia și alianță, pe măsură ce războiul în Ucraina continuă, relatează CNN.

Înaltul oficial a spus că unitatea țărilor NATO reduc probabilitatea unui război la scară largă. Cu toate acestea a spus că situația din Ucraina este „extrem de imprevizibilă” și că NATO se confruntă cu o nouă realitate și trebuie să fie pregătită pentru o cursă lungă.

Jens Stoltenberg a anunțat, joi, la finalul summitului extraordinar de la Bruxelles, că aliații au convenit să ofere sprijin logistic Ucrainei, inclusiv prin livrarea de echipamente de apărare și detectare a armelor nucleare și chimice, însă NATO nu va trimite trupe de pace pentru a evita un conflict cu Rusia.

NATO nu vrea război cu Rusia

Stoltenberg a catalogat „războiul președintelui Putin împotriva Ucrainei” drept „cea mai mare ameninţare asupra securităţii din generaţia noastră”.

Acesta a subliniat că NATO are responsabilitatea de a se asigura că acest conflict nu escaladează, argumentând că situaţia ar fi „mai periculoasă şi mai devastatoare”.

„În acelaşi timp, avem responsabilitatea de a ne asigura că acest conflict nu va escalada. Pentru că o astfel de situaţie ar fi chiar mai periculoasă şi mai devastatoare. Aliaţii au stabilit că trebuie să suplimentăm susţinerea pentru toţi partenerii vizaţi de riscuri şi ingerinţe din partea Rusiei, inclusiv pentru Georgia şi Bosnia-Herţegovina”, a adăugat secretarul general NATO.

Mandatul lui Stoltenberg, prelungit

Secretarul general, care trebuia să devină șeful Băncii Centrale a Norvegiei în cursul acestui an, urmează să rămână șef al NATO, având în vedere situația din Ucraina.

„Mă simt privilegiat pentru a treia oară, de fapt, să-mi prelungesc mandatul.”, a declarat el.

author avatar
Andreea Vlad
1.500 afisari

8 COMENTARII

  1. PRIMUL OM CU MINTEA INTREAGA -STOLTENBERG ,prima luare de pozitie care spune totul.
    ZELINSKY IA SI CITESTE , STOLTENBERG NU-I BIDEN !.
    ZELINSKY DACA CULTURA GENERALA ITI JOACA FESTE , NU INTRA IN POLITICA !,IAR DACA AI INTRAT ,AI INTRAT DEGEABA !
    CAZUL ZELINSKY SE GREFEAZA EXCELENT PE UN BANC ROMANESC ” NU ORCINE TE BAGA IN RAHAT ITI VREA RAUL ,NU ORCINE TE SCOATE DIN RAHAT ITI VREA BINELE !,
    DAR DACA TOT AI INTRAT IN RAHAT INTRA MACAR CUM TREBUIE”

      • Unde n-ar da Dumnezeu sa între NATO în război ca s-ar termina cu Rusia. Andreea, roagă-te sa nu se întâmple asta ca o sa fi nevoită sa te transferi pe centură ca să mănânci o pâine.

  2. Nu e nici un război. Adică au mințit cu plamdemia, 11 septembrie, arme de distrugere în masă Irak, golful Tonkin, mersul pe lună, dar acum cu Rus-Ukr, nu.

  3. Ceva mai mare decat siria di irak nu este , dar astia cu pandemia si nom au nevoie de teroare in mintile oanenilor pt a nu vedea cu adevarat ceea ce trebuie vazut noua dictatura digitala si financiara pe care o pregatesc!!!!

  4. Războiul este doar o continuare a pandemiei. Au vrut să ridice masiv prețurile la energie și agricole. Războiul se putea încheia în câteva zile. Nu ăsta este planul.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger