AcasăȘTIRI EXTERNEUcraina se pune pe vândut... închisori! „Pentru vecini va fi mai bine...

Ucraina se pune pe vândut… închisori! „Pentru vecini va fi mai bine să vadă altceva decât o închisoare”

Ucraina se pune pe vândut... închisori! „Pentru vecini va fi mai bine să vadă altceva decât o închisoare”Ucraina se pune pe vândut... închisori! „Pentru vecini va fi mai bine să vadă altceva decât o închisoare”

Ucraina vrea să vândă 100 de închisori dezafectate în 10 ani în cadrul unui proiect de modernizare a sistemului de detenție din această țară, potrivit unui anunț făcut de ministrul de Justiție Denis Maliuska.

Oficialul ucrainean a anunțat că va fi modernizat sistemul penitenciarilor cu ajutorul fondurilor dobândite în urma vânzării mai multor închisori dezafectate.

„Începem o mare vânzare de închisori… pentru vecini va fi mai bine să vadă altceva decât o închisoare”, a anunţat joi ministrul ucrainean al Justiţiei Denis Maliusk. Anunțul a fost făcut la centrul penitenciar Irpin, în regiunea Kiev, fiind și primul centru scos la vânzare.

Proiect ambițios în Ucraina: 100 de închisori vândute în 10 ani

Autoritățile ucrainene au preconizat că vor vinde 100 astfel de centre în următorii 10 ani. De asemenea, ministrul Justiţiei consideră fostele închisori de „un mare interes pentru investitori”, pentru că ele au suprafeţe mari echipate şi „sunt „gata să fie folosite”.

Închisoarea Irpin este dezafectată de un an, atunci când ultimii 120 de deţinuţi au fost transferaţi în alte centre de detenţie, a declarat pentru AFP directorul acesteia, Leonid Parhomciuk. Aceasta are o suprafață de opt hectare și este înconjurată de imobile construite recent, zone verzi iar în apropiere se află o cale ferată.

Recent, ministrul Justiției din Ucraina a șocat cu un alt anunț: ucrainenii aflaţi în arest preventiv pot cumpăra vouchere în valoare de 72 de dolari pe zi prin intermediul cărora beneficiază de condiţii mai bune de detenţie, cum ar fi aer condiţionat sau cuptor cu microunde.

Voucherele nu trebuie să fie pe numele deţinutului care le foloseşte şi pot fi achiziţionate de pe site-ul de internet al Ministerului de Justiţie de la Kiev. Costul este de maximum 72 de dolari pe zi, pentru celulele din capitală, şi mai mic în alte regiuni din Ucraina.

Măsura extinde un program lansat în mai, prin care arestaţii pot plăti pentru celule mai bune.

Ministrul Justiţiei, Denis Maliuska, a declarat agenţiei Reuters că voucherele pot fi cumpărate de deţinuţi, pentru utilizare reală, dar şi în glumă, pe post de cadouri pentru oficialii suspectaţi de corupţie.

author avatar
Alexandru Tîrcavu
105 afisari
Zenville

Ultimele știri

Caz înspăimântător în București! Femeie reținută după ce şi-a înjunghiat de două ori soţul, la un interval de mai multe ore

Caz șocant în București! O femeie a fost reţinută, sub acuzaţia de violenţă în familie în modalitatea tentativei de omor, după ce şi-a înjunghiat...

Momente de groază, la înălțime. Pasagerii unui telescaun, surprinși de rafale foarte puternice de vânt – VIDEO

Mai multe persoane au trecut printr-o experiență pe care, cel mai probabil, nu o vor uita niciodată. Sau, cel puțin, nu prea curând.Au fost...
proger