AcasăȘTIRI EXTERNEUcraina se mândreşte cu distrugerea podului Kerci, dar nu şi-a asumat oficial....

Ucraina se mândreşte cu distrugerea podului Kerci, dar nu şi-a asumat oficial. Au răsucit cuţitul în rana ruşilor (VIDEO)

Serviciul poştal ucrainean va emite noi timbre care prezintă podul avariat din Kerci, pod ce lega Crimeea de Rusia, a anunţat sâmbătă şeful poştei ucrainene.

Nu vă urez o zi bună, pentru că este deja minunată. Podul Kerci este gata”, a spus şeful Ukrposhta, Igor Smelianski.

Ucrainenii au publicat prima poză de sub pod

Presa ucraineană a publicat sâmbătă seara prima fotografie de sub podul din Crimeea, care a fost avariat în zorii zilei de o explozie. Aceastăm poză ilustrează însă amploarea distrugerilor, cu pagube extinse suferite de infrastructura rutieră și feroviară, care s-a prăbușit în apa mării.

De altfel, o imagine din satelit, preluată de la Maxar, care arată că distrugerile pot fi observate și de la mii de metri altitudine.

De ce este important podul Kerci

Podul Crimeei, căruia i se mai spune și „Podul lui Putin”, pentru că este proiectul în care liderul de la Kremlin s-a implicat personal după anexarea Crimeei, în 2014, leagă partea de vest a Rusiei de Peninsula Crimeea, peste Strâmtoarea Kerci.

Sunt două variante despre ce s-a întâmplat cu podul. Ar fi sărit în aer un camion încărcat cu ceva inflamabil – muniție sau îngrășăminte chimice – ori ceva sub pod ar fi explodat.

author avatar
Andrei Ștefan