AcasăȘTIRI EXTERNEUcraina. Rusia scoate rachete balistice și de croazieră. Putin va da ordinul,...

Ucraina. Rusia scoate rachete balistice și de croazieră. Putin va da ordinul, sâmbătă

Ucraina. Rusia scoate rachete balistice și de croazieră. Putin va da ordinul, sâmbătă

Președintele rus Vladimir Putin va superviza personal exercițiile militare cu rachete balistice și de de croazieră, care vor avea loc sâmbătă, a anunțat vineri, 18 februarie, Ministerul rus al Apărării, pe fondul crizei dintre Rusia și Occident în jurul Ucrainei.

Forțele Aerospațiale și Forțele Strategice de rachete vor lua parte la ceea ce armata a descris drept exerciții strategice de descurajare.

Exercițiile, „planificate în avans”

„La 19 februarie 2022, va avea loc un exercițiu programat al forței strategice de disuasiune, sub conducerea comandantului suprem Vladimir Putin, în timpul căruia vor fi lansate rachete balistice și de croazieră”, se arată într-un comunicat al ministerului.

„Exercițiile strategice ale forței de disuasiune au fost planificate în avans pentru a inspecta pregătirea centrelor militare de comandă, a echipelor de  lansare, a echipajelor navelor de luptă și a transportoarelor strategice de rachete pentru îndeplinirea misiunilor atribuite și fiabilitatea strategică a armelor forțelor nucleare și convenționale”, a precizat ministerul, scrie Tass.

Exercițiile vor reuni forțele și capacitățile Forței Aerospațiale, Districtului Militar de Sud, Forței Strategice de Rachete și Flotele de Nord și din Marea Neagră, a precizat ministerul.

După cum sugerează practica acestor exerciții, în timpul acestor manevre un submarin strategic purtător de rachete al Flotei Nordului va trage o rachetă balistică intercontinentală (ICBM) către terenul de testare din Kura (în Kamceatka, în Orientul îndepărtat al Rusiei), și un submarin cu propulsie nucleară al Flotei Pacificului va lansa o ICBM împotriva unei ținte din poligonul de tragere Chizha din nordul Rusiei.

Kremlin: „Nu există motiv de îngrijorare”

Întrebat dacă aceste manevre vor crește tensiunile dintre Moscova și Occident, Kremlinul a spus vineri că exercițiile sunt „absolut transparente”.

Purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov a adăugat că exercițiile cu rachete balistice au loc în mod regulat și nu sunt un „motiv de îngrijorare”, scrie The Moscow Times.

Lansările de rachete de sâmbătă urmează unei serii de declarații ale Rusiei conform cărora își retrage unele dintre trupele și tancurile de lângă granița cu Ucraina, după ce comasarea sa de trupe a declanșat cea mai mare criză cu Occidentul după Războiul Rece.

Guvernele occidentale au contestat afirmațiile Rusiei, spunând că armata sa își sporește de fapt prezența în apropierea Ucrainei în loc să o reducă. SUA a declarat joi că Rusia este pe punctul de a declanșa un atac militar masiv împotriva Ucrainei, respingând declarațiile Moscovei cu privire la retragerea forțelor.

Tensiunile au fost exacerbate de exercițiile militare comune ale Rusiei cu Belarus și de luptele, în care se folosesc arme grele, din estul Ucrainei, unde forțele Kievului și separatiștii pro-ruși se acuză reciproc de încălcarea încetării focului.

author avatar
Tudor Borcea
739 afisari

6 COMENTARII

  1. Hai, ba baieti, ca nu mai e mult pana la razboiul nuclear, numai putina vointa trebuie, si totul va fi bine !! Ha ha ha 🙂 Vin rusnacii cu duma lor celebra: Davai ceas, davai palton !! ha ha ha 🙂 E clar ca o sa faca ratatii astia ceva, de saptamana viitoare incepe distractia si in Ukro-na-zia, la cat de stat esuat sunt aia, acum si-o cam vor lua in mana !! deja umbla spionii straini prin micuta colonie esuata din Bukalistan sa vada cam ce fel de dotari au spitalele din Suceava si Bukale, cica !! Deci, aia e, scapa numai cine si care poate, s-a cam terminat cu distractia democratica, pan aici a fost, de acum ne re-intoarcem in Evul Mediu Intunecat !! Bai cobailor vaxxinati in cap, bai fazanilor, cam asta a fost pentru voi si Jocurile Plandemiei, de acum au schimbat stapanii vostrii globalisti placa, acum o sa aveti ocazia sa va inghesuiti ca sobolanii la subsol, si sa guitati acolo ca porkusorii gata de taiere !! Sa nu uitati sa va dati intre voi celebrul virus mic si invizibil chinezesc, cat stati si voi gramada ca prostovanii acolo jos 2-3 ore, altii mai destepti o sa va jefuiasca apartamentele, cred ca pe toate in care nu se va auzi ceva miscare le vor lua la rand !! Asa ca, vorba aia, mult noroc, si mai ales: Multa Sanatate, bai cobailor, cel mai important e sa va sacrrificati vietile si sufletul pe altarul stiintei naziste a Cultului Covidian !! Ha ha ha 🙂 Bai, astia isi bat joc unul de celalalt !! Ha ha ha 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger