AcasăȘTIRI EXTERNEUcraina. Rusia retrage tancuri de la graniță și bombardiere din Crimeea

Ucraina. Rusia retrage tancuri de la graniță și bombardiere din Crimeea

Ucraina. Rusia retrage tancuri de la graniță și bombardiere din Crimeea

Rusia a anunțat vineri, 18 februarie, retragerea tancurilor dislocate în apropierea graniței cu Ucraina și bombardierele din Crimeea anexată. Acestea se vor întoarce în garnizoanele lor, pe fondul neîncrederii și temerilor occidentale cu privire la un atac în Ucraina.

„Un alt tren militar care transporta personal și echipamente aparținând unităților armatei de tancuri din Districtul Militar de Vest a revenit la bazele sale permanente” în regiunea Nijni Novgorod, la mai mult de o mie de kilometri de Ucraina, a anunțat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat.

Occidentul e sceptic

Aceste forțe revin în garnizoanele lor „după finalizarea unui exercițiu de pregătire planificat”.

Un purtător de cuvânt al flotei ruse, citat de agenția Interfax, Alexei Rulev, a anunțat că zece bombardiere Su-24 dislocate în Crimeea au părăsit această peninsulă anexată în 2014, pentru a ajunge la alte aerodromuri din Rusia, în cadrul unui exercițiu, scrie Europe1.

Potrivit Statelor Unite, Rusia a desfășurat peste 150.000 de militari în vecinătatea Ucrainei, stârnind temeri de o invazie a acestei țări.

Moscova neagă orice plan în această direcție și a anunțat încă de marți o serie de retrageri a trupelor sale, dar fără a-i convinge pe occidentali.

author avatar
Tudor Borcea
276 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger