Cauta

Ucraina, propaganda Occidentului: mesaje personalizate pe rachetele destinate să omoare rușii

Uitați de toate concertele de strângere de fonduri sau  de donații pentru familii de refugiați. Există o modalitate mai bună pentru occidentali de a arăta simpatia față de ucraineni: acum sponsorizează arme și le pot inscripționa cu propriul mesaj.

Pentru o sumă de până la 2.500 de lire sterline, britanicii pot trimite un mesaj personalizat site-ului de crowdfunding Sign My Rocket, care îl va scrie apoi pe o rachetă folosită împotriva armatei ruse.

Trimiterea de mesaje ostile inamicului, desigur, nu este ceva nou și este posibil să fie la fel de veche ca și războiul însuși. Nu era neobișnuit ca cei de pe linia de producție din fabricile de armament sau chiar cei care încărcau muniția să adauge ceva special. Se pare că soldații și lucrătorii din producție au inscripționat cuvinte grosolane și glume cu umor negru pe muniție încă din primul război mondial.

Ceea ce este diferit în cazul Ucrainei e faptul că mulți dintre cei care trimit mesajele nu sunt combatanți. Britanicii, canadienii – chiar și polonezii și țările baltice –  se numără printre cei care s-au alăturat efortului, americanii fiind cei mai entuziaști – și plătesc pentru acest privilegiu.

Unele dintre aceste organizații vă vor trimite o fotografie a armei, inscripționată corespunzător, conform cererii dumneavoastră, notează The Spectator. Sign My Rocket a început prin a oferi mesaje de 30 de dolari pe proiectile de mortier de fabricație sovietică, dar și-a extins masiv gama de când a luat decizia de a se internaționaliza serios.

„London says hi” se numără printre sloganurile comandate. Washington Post a relatat că Sign My Rocket a adăugat recent o rachetă sol-aer Buk, pe care este inscripționat mesajul „not for use on Malaysian Airlines” – o aluzie sumbră la doborârea zborului MH17 în estul Ucrainei, soldată cu 298 de morți.

Armamentul personalizat ar contribui la efortul de război al Ucrainei nu doar prin ridicarea moralului, ci și prin furnizarea de bani pentru a cumpăra mai multe arme.Persoane proeminente și-au adus contribuția. În iunie, Serhiy Prytula, un comediant și politician ucrainean, a lansat o campanie pentru a cumpăra trei drone Bayraktar de fabricație turcească și a strâns cele 20 de milioane de dolari necesare în trei zile, moment în care compania a anunțat că le va dona gratuit.

Războiul e o afacere tulbure și există unele lucruri care ar putea fi mai bine lăsate nespuse. Fie că include „London says hi” inscriptionat pe o rachetă destinată să omoare rușii.

Totuși, dacă Occidentul n-ar fi fost de partea Ucrainei, cum ar fi reacționat guvernele? Și dacă persoanele private pot contribui cu arme, unde rămâne războiul ca o cauză națională?

Ultimele stiri

  • De ce continuă să moară elitele lui Putin?
  • Reforma serviciilor de informații din SUA sau lupta lui Donald Trump cu ”deep state” (II)
  • Imagini incredibile! O furtună puternică a făcut prăpăd în Sinaia. Vijelia a luat pe sus acoperișuri și a doborât mai mulți copaci – FOTO/VIDEO
  • COTAR acuză: ASF închide ochii în fața unui nou faliment pe piața polițelor RCA, iar ANAF controlează doar firmele care au capital românesc
  • „Pe drumul gustului”, o declarație de război împotriva prostituării televiziunii culinare
  • În 2025, unii mai poartă mască, iar alții încă trimit pornache pe whatsapp
  • La 15 ani, un elev clujean uimește lumea științifică cu o stație care „analizează atmosfera”. Performanțele l-au recomandat pentru campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
  • PE relaxează regulile privind stocurile de gaze. Ion Sterian: „Este un lucru bun pentru România”
  • Detoxifierea hormonală: Ce înseamnă și de ce este tot mai populară în rândul femeilor?
  • VIDEO. Călin Georgescu a mers să semneze controlul judiciar: „A venit vremea ca românii să-și revendice suveranitatea, să-și decidă singuri viitorul”
  • Exit mobile version