AcasăȘTIRI EXTERNEUcraina primeste ajutor. 70 de japonezi, gata să declare război Rusiei!

Ucraina primeste ajutor. 70 de japonezi, gata să declare război Rusiei!

Ucraina primeste ajutor. 70 de japonezi, gata să declare război Rusiei!

70 de bărbați japonezi – inclusiv 50 de foști membri ai Forțelor de Autoapărare ale Japoniei și doi veterani ai Legiunii Străine Franceze – au aplicat, până marți, pentru a fi voluntari în apărarea Ucrainei, potrivit ziarului Mainichi Shimbun care citează o companie din Tokyo care se ocupă de voluntari.

Keiichi Kurogi este unul dintre zecile de bărbați din Japonia care s-au oferit să se alăture unei „legiuni internaționale” pentru a lupta împotriva invadatorilor ruși, după ce președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cerut voluntari.

„Am simțit că trebuie să fiu în locul lor”

Kurogi, un funcționar în vârstă de 39 de ani, care locuiește în sud-vestul Japoniei, a declarat pentru Reuters că a sunat luni ambasada Ucrainei, după ce a văzut cererea acesteia pentru voluntar, pe Twitter.

„Când am văzut imagini cu bărbați și femei în vârstă din Ucraina ținând arme în mână și mergând pe front, am simțit că ar trebui să fiu în locul lor”, a spus el.

Ambasada a refuzat oferta lui Kurogi de a lupta, spunându-i că îi lipsește experiența militară necesară. Un purtător de cuvânt al Ambasadei Ucrainei a recunoscut că a primit apeluri de la oameni „care doresc să lupte pentru Ucraina”, dar a refuzat să ofere detalii suplimentare.

O postare de pe rețelele sociale a ambasadei a mulțumit japonezilor pentru numeroasele întrebări despre voluntariat, dar a adăugat o condiție.

„Orice candidat trebuie să aibă experiență în forțele de autoapărare ale Japoniei (armata) sau să fi urmat o pregătire specializată”, se arată în comunicat.

Într-o nouă postare pe Twitter de miercuri, ambasada Ucrainei în Japonia a declarat că caută voluntari cu experiență medicală, IT, comunicare sau stingerea incendiilor.

Japonia le-a spus cetățenilor săi să amâne orice deplasare în Ucraina, din orice motiv, avertisment reiterat miercuri de secretarul șef al cabinetului Hirokazu Matsuno, care a spus că este la curent cu informațiile despre voluntari.

Japonia a anunțat miercuri că își va închide temporar ambasada de la Kiev, având în vedere pericolele tot mai mari din capitala Ucrainei.

author avatar
Tudor Borcea
619 afisari

1 COMENTARIU

  1. Lol 🤓
    NU le place.
    Uitati-va cand vorbeste mujicul Lavrov la Onu si cum se ridica toti din sala si pleaca si apoi priviti cine ies primi, suntvl asiatici toti…
    Mujicul fara onoare a vorbit doar cu personalul de paza si scaunele…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger