AcasăȘTIRI EXTERNEUcraina, mesaj războinic pentru Rusia. Cum arată "cea mai puternică Armată din...

Ucraina, mesaj războinic pentru Rusia. Cum arată „cea mai puternică Armată din ultimii 15 ani”

armata ucrainaUcraina, mesaj războinic pentru Rusia. Cum arată "cea mai puternică Armată din ultimii 15 ani"

SUA consideră că Rusia a strâns peste 100.000 de militari lângă graniţa cu Ucraina în ultimele săptămâni , stârnind temeri în rândul oficialilor de informaţii occidentali şi ucraineni că o invazie este iminentă.

Până acum, însă, nu este clar din ce direcţie poate începe Rusia să atace. Moscova a creat puncte de presiune pe trei părţi ale Ucrainei – în Crimeea în sud, în partea rusă a graniţei dintre cele două ţări şi în Belarus, în partea de nord a graniţei cu Ucraina.

Ucrainenii spun că au „cea mai puternică Armată”

Suntem gata să primim duşmanul, nu cu flori, ci cu rachete antitanc şi antiaeriene”, declară, într-un comunicat, ministrul apărării şi şeful statului-major al armatei ucrainene.

Demnitarii de la Kiev fac totuşi apel la calm, deoarece panica poate fi la fel de primejdioasă ca războiul. Preşedintele Zelenski susţine că ţara se aşteaptă să fie atacată oricând încă de la conflictul cu Rusia din 2014. El spune că NU are informaţii despre o invazie iminentă şi cere serviciilor occidentale să-i comunice dovezile pe care susţin că le au.

Ce dotări are Armata Ucrainei?

„Sunt gata să primesc inamicii, nu cu flori, ci cu rachete Stinger, rachete Javelin și anti -rachete de tanc NLAW. Bun venit în Iad!”.

Nici ministrul Apărării, Oleksi Reznikov nu s-a lăsat mai prejos și subliniat că evenimentele din 2014 nu se vor repeta.

Forțele armate sunt pe deplin pregătite să riposteze și să nu renunțe la pământurile ucrainene”, a declarat el, care a continuat:

Astăzi avem cea mai puternică armată din Ucraina de 15 ani și cea mai puternică armată din Europa”.

author avatar
Andrei Ștefan
976 afisari

3 COMENTARII

  1. Ar cam fi timpul ca Ucraina asta să dispară. Că tare sunt ticăloși ciolovecii ăștia. Mai ticăloși ca mujicii.

    • de ce sa dispara, Ucraina nu a invadat nici o tara vecina precum Putin!Cred ca esti dus rau, m-ar bucura daca ar avea Rusia pierderi fara precedent, pre mult s-ia bagat nasul, in belarus, cecenia , georgia, moldova siria si multe altele.
      As vrea sa fie dezmembrata din toate punctele de vedere. Apoi sa vad nostalgicii ca tine cum o sa planga!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger