AcasăȘTIRI EXTERNEUcraina iese la contra-atac! Cum au reacţionat când Occidentul le-ar fi sugerat...

Ucraina iese la contra-atac! Cum au reacţionat când Occidentul le-ar fi sugerat cedarea de teritorii către ruşi

An armoured convoy of pro-Russian troops moves along a road during Ukraine-Russia conflict in the southern port city of Mariupol, Ukraine April 21, 2022. REUTERS/Chingis Kondarov

Ucraina rămâne fermă pe poziţii. De la începutul războiului şi până acum nu s-a schimbat nimic în politica şi în abordarea Kievului vizavi de pretenţiile ruşilor.

În momentul în care Occidentul ar fi sugerat că ar fi potrivită cedarea unor teritorii către Moscova, ucrainenii au reacţionat virulent.

Concesiile s-ar întoarce contra Kievului

Ucraina a exclus o încetare a focului sau orice concesie față de Moscova, în timp ce Rusia și-a intensificat ofensiva în regiunea Donbas (est) și a încetat să mai furnizeze gaze Finlandei.

Consilierul lui Zelenski, Mykhailo Podolyak, a exclus posibilitatea de a accepta un acord de încetare a focului.

„Războiul nu se va opri (după vreo concesie). Va fi doar pus pe pauză pentru o perioadă de timp”, a declarat Podoliak pentru Reuters, într-un interviu acordat din biroul prezidențial, puternic păzit, unde unele dintre ferestre și coridoare sunt protejate de saci de nisip.

„Apoi, cu o intensitate reînnoită, rușii își vor spori armamentul, efectivele și își vor îndrepta greșelile, se vor moderniza puțin, vor demite mulți generali și vor începe o nouă ofensivă, chiar mai sângeroasă și pe scară mai largă”, a continuat consilierul prezidențial.

Negocierile de pace s-au blocat

Ambele părți sunt de acord că negocierile de pace s-au blocat și fiecare dă vina pe cealaltă.

Podoliak a catalogat drept „foarte ciudate” apelurile care vin din Occident pentru o încetare urgentă a focului ce ar implica ca forțele rusești să rămână în teritoriile pe care le-au ocupat în sudul și estul Ucrainei.

„Forțele (rusești) trebuie să părăsească țara și după aceea va fi posibilă reluarea procesului de pace”, a subliniat el.

Sfârșitul luptelor din Mariupol, cel mai mare oraș cucerit de Rusia, îi oferă lui Putin o victorie rară după o serie de eșecuri în aproape trei luni de luptă. Controlul deplin al Mariupolului oferă Rusiei comanda unei rute terestre care leagă Peninsula Crimeea, pe care Moscova a cucerit-o în 2014, de Rusia continentală și de zonele din estul Ucrainei deținute de separatiștii pro-ruși.

author avatar
Andrei Ștefan
1.144 afisari

14 COMENTARII

  1. Da ce, este după naziștii cioloveci? Nu le convine, să-i bombardeze și pe mai departe racheți.

  2. Astia nici acuma nu inteleg ca ei s-au razboit cu rusii, doar atunci cand acestia au ajuns la Kiev intr-o saptamana. De atunci se lupta NATO, ei doar mor sai se predau. Pacat ca nu pricep, ca mor si oameni care n-au nimic cu mizeriile conducatorilor.

  3. Ceea ce are de făcut Ukhraina se hotărăște în capitala licuriciului obez și arogant de peste mări și țări, nu la Kiev. La Kiev se execută întocmai tot ce cere licuriciul. Homalăul de la Kiev este doar un purtător de cuvânt al licuriciului, nimic altceva. Un papițoi.

  4. Razboiul pe care-l vedem nu este ceea ce ni se spune.cele doua parti in realitate sunt Anglia versus Rusia.Deci oamenii cad in capcana mediatica cum ca „presedintele Zelenski conduce Ucraina”. Total fals,acolo sunt interese britanice de nivel mare,ei conduc de fapt totul.
    Problema cea mai mare este ca la un moment dat conflictul intre Anglia si Rusia osa degenereze in razboi mondial
    Chiar asa nu vede nimeni situatia? E extrem de grav

  5. Gunoiul drogat Jeglensky a sacrifivat tara si poporul ucrainean pentru interesele drogatilor amerlicani si pedofilii de englezoi roscovani

  6. Din partia mea sa moara toti Rusofonii din ambele tari si asa sunt niste popoare de hoti .

  7. Bai tampitilor de ukro-na-zi, bai adunatura de salbatici primitvi, bai maimutelor nebune, frontiera aia de la marginea Europei deja e impratita de multa vreme, acum numai va lasa sa va omorati voi intre voi, niste rusnaci cu alti rusnaci, iar cand ajungeti pe la 10 milioane de ukro-na-zi se opreste tot balciul infekt ce il faceti voi acum !! Ha ha ha 🙂 Bai jidanski de Zelesnki, bai actorasule ratat, adica bai maimuta nebuna, cum de nu cade o bomba si pe tine, si pe cei 2 frati oligarhi, aia 2 Klitchko, care sunt numai niste inter-lopuleti infekti, nimic altceva !! Ha ha ha 🙂 Bai jigodiilor naziste banderiste, nimeni nu mai crede nimic din ce tot aberati si delirati voi zilnic, totul se hotareste la Washington si Maskva !! Restl e numai propaganda nazista globalista !! Sa nu uitati sa luptati pana la pen=ultimul ukro-na-zi, oricum sunteti prea multe maimute nebune pe acolo !!

  8. Cand America subventioneaza acest razboi ,voi credeti ca el se opreste ?,America l-a generat acest razboi prin MOMEALA ARUNCATA NEPRICEPUTULUI ZELINSKY CA ESTE INVITAT SA INTRE IN NATO !. Putin a spus-o clar in 2008 la summitul de la Bucuresti -NICIODATA !,Merkel ,Sarcozy s-au opus propunerii americane ,dar America si-a continuat jocul.
    Azi America foloseste Ucraina ca poligon si ucrainienii pe post de coada de topor ca sa-i toace pe rusi si Rusia.
    America de n-a castigat un razboi din 1945 pana azi nici in Vietnam ,nici in Irak ,nici in Libia ,nici in Serbia ,nici in Siria ,iar rusinea Americii este Afganistanul,
    razboaie provocate ,genocid ,civilizatii distruse ,tari aduse in stare de dezastru.
    In Ucraina se repeta un scenariu apocaliptic provocat.

  9. Nu ” cedați ” nimic pentru că teritoriile nu au fost niciodată ale vreunei ucraine, stat artificial, care azi există numai prin prostia rușilor din 1993 !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger